ALTRES JUDICIS DEL PROCÉS

El fiscal proposa jutjar només Nuet al Suprem

El ministeri públic afirma que el diputat electe d'ERC ha de ser una excepció per la seva condició d'aforat

El mateix Suprem va remetre les actuacions al TSJC contra els que eren membres de la Mesa del Parlament

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El fiscal Superior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Francisco Bañeres, ha informat a favor que Juan José Nuet sigui jutjat pel Tribunal Suprem pel delicte de desobediència continuada pel qual se’l va processar per la seva presumpta responsabilitat en el procés. El motiu és que Nuet ha sigut elegit diputat per ERC en les últimes eleccions generals, per la qual cosa el seu fur obliga que sigui l’alt tribunal el que el jutgi.

Les actuacions contra Nuet van ser enviades pel mateix Suprem al TSJ català juntament amb les de la resta de membres de la Mesa del Parlament que es va acusar de desobediència, a excepció de qui era la seva presidenta, Carme Forcadell, condemnada a 11 anys de presó per sedició. L’alt tribunal va separar del judici del procés els que únicament estaven acusats d’aquest delicte, com passava amb l’exdiputada de la CUP Mireia Boya, i va remetre les actuacions que els afectaven al tribunal català.

Notícies relacionades

El judici va arribar a ser assenyalat, però el fet que Nuet hagi adquirit la condició de diputat electe va canviar l’escenari i va portar a suspendre’l i revisar la seva celebració a Barcelona. En un informe donat a conèixer aquest dimarts, el ministeri públic proposa que davant de la circumstància que l’acusat adquireixi el pròxim 3 de desembre la condició de diputat, el fur que això li confereix «imposa la competència de la Sala Segona del Tribunal Suprem» per jutjar-lo.

Quant a la resta d’acusats, ja que el mateix Suprem va remetre les actuacions al TSJC perquè fossin jutjats per un delicte continuat de desobediència, al qual l’acusació popular que exerceix Vox va afegir organització criminal, la fiscalia considera que així s’ha de mantenir.