Es nomenarà una gestora

Dimiteix en bloc l'Executiva de Múrcia de Vox després de guanyar les eleccions

Els dimissionaris expliquen que se'n van pel «gran creixement» de la formació amb un augment del 1.500% d'afiliats

vox-murcia

vox-murcia

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’Executiva regional de Vox a Múrcia, on va guanyar les passades eleccions generals i va aconseguir tres diputats, ha dimitit aquest dimarts en bloc atès el «gran creixement» experimentat per la seva formació des del seu naixement, segons el vicesecretari de Joventut, David Ibáñez.

Després de la dimissió del Comitè Executiu Provincial (CEP), a partir d’ara es nomenarà una gestora els membres de la qual decidirà la direcció nacional del partit, tot i que també els dimissionaris tindran alguna cosa a dir-hi, segons Ibáñez, que preveu que alguns d’ells es quedin a la cúpula de la formació.

Múrcia va ser l’única regió en la qual Vox va guanyar les eleccions, on va aconseguir 3 dels 10 diputats en lliça; el PP també en va obtenir tres més, igual que el PSOE, mentre que el desè representant va ser per a Podem-Izquierda Unida. Ciutadans es va quedar fora del Parlament nacional.

Un augment del 1.500% d’afiliats

Ibáñez ha indicat que tenien presa la decisió «des d’abans dels comicis per l’increment en un 1.500% del nombre d’afiliats, d’uns 140 a 2.600 en tota la comunitat, i la càrrega de treball que suposa el grup parlamentari amb quatre diputats a l’Assemblea Regional de Múrcia».

A més, el vicesecretari de Joventut ha destacat l’«excés de feina» de l’Executiva regional atès el «gran creixement» experimentat des del seu naixement: «No donàvem l’abast».

S’elegirà una nova directiva l’abril del 2020 després d’un procés electoral intern, com estableixen els seus estatuts, ha afegit.

Tant Ibáñez, que considera que aquest era el «moment oportú» de deixar els seus càrrecs orgànics, com el president regional de Vox, Pascual Salvador, també diputat autonòmic, feia uns tres anys i mig que estaven al partit, i la resta, dos menys.

Els altres diputats regionals amb responsabilitats en la formació fins ara són Juan José Liarte, a la Vicesecretaria Jurídica, i Mabel Campuzano, en la de Formació, mentre que el parlamentari Paco Carrera no en tenia cap.

Cessen en els seus càrrecs en el partit també els vicesecretaris de Gent Gran, Abelardo Martínez Martínez; d’Acció Social, Alba Peña; de Comunicació i Premsa, Sergio Martínez Almagro, i d’Implantació Daniel Ruiz Hernández.

Segons el missatge enviat als coordinadors municipals del partit i regidors a la regió murciana, «després de l’èxit de les eleccions a Múrcia, atribuïble a cadascun dels simpatitzants, militants i quadres directius, Vox a la regió necessita canviar la seva organització i persones noves han d’incorporar-se».

Notícies relacionades

«Sabem que de vegades no hem pogut solucionar els problemes que ens heu transmès, però sempre ho hem intentat», indiquen per afegir que mentre tinguin «forces», poden explicar amb el seu consell si els val.

«Els integrants del CEP som com germans i com a tals de vegades ens hem disgustat, però sempre ho hem fet pensant que l’acord ens portaria a l’èxit, com hem demostrat. Múrcia és l’illa verda al mapa d’Espanya. Sense por a res ni a ningú», s’acomiaden Salvador, Campuzano, Ibáñez, Peña i Carrera. 

Temes:

Múrcia Vox