Aznar i Feijóo insisteixen en el risc d'un pacte amb ERC

Avisen Casado que no callaran davant de l'acord que busca Sánchez

Sarkozy adverteix de l'efecte dòmino d'una Catalunya independent

undefined51097990 graf7535  pozuelo de alarc n  madrid   26 11 2019   el expre191126184550

undefined51097990 graf7535 pozuelo de alarc n madrid 26 11 2019 el expre191126184550 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, i l’excap de l’Executiu José María Aznar van tornar aquest dimarts a alçar la veu i deixar clar que creuen que és un risc per a Espanya que Pedro Sánchez arribi a un acord amb ERC per tirar endavant la seva investidura i, després, governar en coalició amb Unides Podem. Tant Feijóo com Aznar van assegurar que no callaran davant d’aquestes negociacions que ha posat en marxa el secretari general del PSOE. El dirigent gallec creu que el PP s’hauria d’abstenir per evitar la influència delsindependentistes a la Moncloa i l’expresident veuria millor un govern de concentració amb el PSOE i Ciutadans amb aquest mateix objectiu. No obstant, Pablo Casado ha descartat ja aquestes dues opcions en compareixences públiques aquesta última setmana, tot i que cap dels dos en vol prendre nota. Fonts de la direcció conservadora s’escuden que estan demostrant que és un «partit viu». 

Notícies relacionades

Feijóo va assegurar que cap president de comunitat autònoma pot «callar davant de les negociacions dels socialistes i els republicans», perquè estan aprofitant una investidura «per fer un canvi de model» a Espanya. «Es trenquen 40 anys de Constitució i Sánchez obre un nou període constituent», va declarar en una entrevista a Telecinco. El dirigent gallec, molt expansiu en els mitjans de comunicació aquestes últimes setmanes, va arribar a dir que aquest escenari seria impensable en temps «de Felipe González, José María Aznar i Mariano Rajoy».

Un Govern amb els «comunistes chavistes»

Gairebé a la mateixa hora precisament, Aznar va advertir del «màxim risc» que corre Espanya amb un Govern en el qual, va assenyalar, «per primera vegada des de finals de la guerra civil, entren els comunistes chavistes a favor de Veneçuela i està consentit per l’independentisme». Ho va fer en un col·loqui amb l’expresident de França Nicolas Sarkozy. L’exdirigent gal va avisar que si Catalunya s’independitza «després seran els escocesos, després les regions del nordd’Itàlia i així».