26 d’oct 2020

Anar al contingut

El Govern garanteix que col·laborarà en la investigació judicial sobre la ingerència russa a Catalunya

«Quan hi ha un procediment judicial sempre dona molta tranquil·litat, els jutges saben perfectament el que han de fer», ha afirmat la ministra de Defensa, Margarita Robles

Europa Press

El Govern garanteix que col·laborarà en la investigació judicial sobre la ingerència russa a Catalunya

JOSE LUIS ROCA

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha garantit aquest dilluns que el Govern col·laborarà en tot el necessari amb la investigació judicial sobre la presumpta ingerència a Catalunya d’un grup d’intel·ligència rus.

Robles ha rebutjat endinsar-se en els detalls d’aquesta investigació que està en mans de l’Audiència Nacional, però ha insistit que el Govern «cooperarà» en tot el que li requereixin. «Quan hi ha un procediment judicial sempre dona molta tranquil·litat, els jutges saben perfectament el que han de fer», ha afirmat.

La ministra ha reaccionat així a la investigació en diligències secretes oberta pel titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, sobre la relació entre un suposat espia rus expert en sabotatges i membre d’una facció desestabilitzadora amb els Comitès en defensa de la República (CDR) detinguts el mes de setembre passat i en presó provisional.
Robles ha reconegut que en l’actual món «modern» hi ha «molts riscos i moltes amenaces», especialment les relacionades amb la ciberseguretat, que ha definit com «una de les grans batalles que donar en el futur».

No obstant, ha insistit en la necessitat que la presumpta ingerència russa a Catalunya quedi en mans dels jutges «sense que ningú dubti que el Govern cooperarà al màxim». «Col·laborarem amb els jutges si ho demanen, però comprendran que amb les qüestions judicials cal ser molt respectuós», ha dit a la premsa després de participar en un seminari sobre dones, pau i seguretat a la Universitat Camilo José Cela.