partit taronja

El nucli dur de Ciutadans es dilueix

Villegas i Páramo diuen adeu al partit després de la dimissió de Rivera

L'encara número dos s'ofereix per a la gestora i el deixaria al març

ciudadanos villegas / periodico

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

La dimissió d’AlbertRiveraper l’enfonsament en les eleccions del 10-N va obrir un camí que ja han seguit tres dirigents del seu nucli dur: José ManuelVillegas, Fernando dePáramoi Juan CarlosGirautahan decidit deixar el partit. La caiguda de 57 a 10 escons ha afectatuna formació que va néixer a Catalunya el 2006 i que va créixer molt ràpid quan va decidir, el 2015, fer el salt a tot Espanya. Els militants elegiran el successor o successora de Rivera en una assemblea al març.

Villegas, encara secretari general, va anunciar ahir al matí que no vol presentar-se en cap llista per seguir en la direcció de Ciutadans. A Telemadrid, el número dos de la formació taronja, que no va treure l’escó perAlmeria, va dir que descarta participar en les primàries en cap equip en la nova etapa que s’obre després de la dimissió del líder. Tot just dues hores després, al migdia, Páramo, secretari de comunicació, també va avisar mitjançant una carta queabandona la políticai no recollirà l’acta de diputatque va aconseguir com a número dos de la llista perBarcelona. Girauta, exeurodiputat i exportaveu al Congrés, ja va anunciar fa dies que si Rivera no hi és, ell no seguirà en el partit. Ell tampoc va aconseguir revalidar el seient a l’hemicicle. La caiguda de vots generalitzada a totes les províncies també va afectarToledo. Les cares més conegudes de l’equip de Rivera ho deixen.

En conversa amb aquest diari, Villegas va assegurar que no sap què vol fer en el futur. No renega de la política ni del partit. L’únic que desitja és que «es tanqui bé l’etapa de Rivera» i es va oferir a formar part de la gestora que conduirà la formació fins a l’assemblea que elegirà la nova cúpula. Els membres d’aquest òrgan s’elegiran dissabte 30. La gestora serà l’encarregada d’organitzar la vida del partit fins a la primavera i decidirà quina posició assumeixen els 10 diputats en la probable investidura de Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

Villegas ha estat a Ciutadans al costat de Rivera des del principi. Va participar com a secretari general en l’expansió per tot Espanya i ha sigut la mà dreta del candidat a la Moncloa sempre. Abans de la seva etapa en la política, Villegas tenia un despatx propi d’assessoria fiscal. Ara diu que no sap si tornarà a obrir-ne un o unaconsultoriapolítica o si buscarà un lloc en alguna gran empresa.

L’encara secretari general ha apostat fins ara sense matisos pel fet queInés Arrimadas sigui la nova cap de files. La política va confirmar fa uns dies que farà el pas i es presentarà a lesprimàries. De Páramo també va assenyalar Arrimadas a la carta que va escriure per acomiadar-se dels cinc anys «apassionants» que ha passat a la cúpula del partit. Va destacar que és«la dona més valenta»que ha conegut i «serà capaç d’aconseguir tot el que es proposi».

  • Seguiu tota l’actualitat política en el canal de Telegram d’EL PERIÓDICO