CARTA A LA MILITÀNCIA

Iglesias reconeix a la seva militància que hi haurà «límits i contradiccions» dins d'un Govern del PSOE

El secretari general de Podem admet a les seves bases que haurà de «cedir en moltes coses»

«Recordeu que el cel es pren amb perseverança», acaba, variant la frase que va pronunciar el 2014

zentauroepp50867675 pol191112143506

zentauroepp50867675 pol191112143506 / SERGIO PEREZ

3
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Tan sols cinc anys després d’haver creat aquesta eina que és Podem, podem començar a complir l’objectiu amb què vam néixer: millorar la vida de la gent des del Govern del nostre país». Així comença la carta que el secretari general de PodemPablo Iglesias, ha enviat a la militància aquest dijous, dos dies després d’haver firmat un preacord amb el president del Govern en funcionsPedro Sánchez, per conformar un Executiu de coalició en el qual el líder morat ocuparia una vicepresidència. «Ara vindran nous i grans desafiaments», assenyala Iglesias abans de reconèixer a les seves bases que, governant «en minoria» dins d’un Consell de Ministres compartit amb el PSOE, trobaran «molts límits i contradiccions» i hauran «de cedir en moltes coses».

«El cel no es pren per consens, sinó per assalt», va cridar el candidat d’Unides Podem el 18 d’octubre del 2014 en el congrés fundació de Vistalegre I. Cinc anys després, Iglesias ha modificat aquella premissa per adaptar-la als nous temps: «Recordeu que el cel es pren amb perseverança». Així, el líder dels morats remarca la seva entrada en el futur Govern després d’haver fracassat en unes negociacions al juliol per tirar endavant la coalició. 

La carta íntegra

Carta de Pablo Iglesias a la militància

14 de novembre

 

Companyes, companys,

Fa uns quants anys, els que sempre han manat a Espanya ens van dir amb arrogància que, si volíem canviar les coses, deixéssim de protestar, muntéssim un partit i ens presentéssim a les eleccions. Avui, tan sols cinc anys després d’haver creat aquesta eina que és Podem, podem començar a complir l’objectiu amb què vam néixer: millorar la vida de la gent des del Govern del nostre país.

En aquests moments, en els quals l’esperança batega als cors de milions de persones progressistes a Espanya, vull dirigir aquestes línies a tota la militància de Podem, amb un objectiu molt senzill: donar-vos les gràcies.

Durant aquests dies, sentireu molts opinants atribuir les causes de l’acord que hem assolit amb el PSOE per formar el primer Govern de coalició de la nostra democràcia a l’astúcia de tal dirigent o al talent de tal assessor. Res més lluny de la realitat. Aquest acord ha sigut possible gràcies a vosaltres, a l’esforç quotidià de milers de persones anònimes que mai vau abaixar els braços i que heu continuat empenyent, davant les enormes resistències dels qui treballen perquè res canviï, a fi d’aconseguir un Govern que defensi la gent. Sé que us heu reunit setmana rere setmana durant anys, amb pocs recursos, contra vent i marea. Sé que heu aguantat molts cops i moltes decepcions, que heu passat per moments molt difícils, que us heu partit la cara als vostres centres de treball, en els vostres grups d’amics, en les vostres famílies, per defensar Podem. Avui sento un immens orgull al poder dir-vos que tot aquest esforç que heu fet ha valgut la pena. Perquè mai és el talent d’uns quants, sinó la perseverança dels de sota, el motor que fa avançar la història.

Ara vindran nous i grans desafiaments. Tenim al davant la tasca històrica i il·lusionant de participar en un Govern que equilibri la balança a favor de la majoria. I, alhora, també tenim al davant la tasca d’enfortir la nostra organització i els nostres cercles. Avui, més que mai, és necessari arrelar i construir una eina forta i sòlida, que sigui present a cada barri i a cada poble, que sigui capaç de doblegar el braç als poderosos i de produir transformacions profundes que facin avançar el nostre país cap a la justícia social, la millor vacuna davant els qui pretenen enfrontar el penúltim contra l’últim perquè continuïn guanyant els de sempre.

Cap d’aquestes tasques serà fàcil. Els partits de la dreta i els braços mediàtics del poder econòmic ens colpejaran molt dur a cada pas que fem, per petit que sigui. Governarem en minoria dins d’un Executiu compartit amb el PSOE, en el qual ens trobarem molts límits i contradiccions, i en el qual haurem de cedir en moltes coses. I, de nou, hi haurà els qui inverteixin molts milions d’euros i moltes hores de televisió per intentar desmoralitzar-nos, frustrar-nos i convèncer-nos que no es pot.

Notícies relacionades

Però a partir d’ara, cada vegada que us diguin que no es pot, companyes i companys, recordeu aquests moments. Recordeu que els avenços que més valen la pena no s’aconsegueixen a la primera. Recordeu que el cel es pren amb perseverança. Recordeu que, quan la gent de Podem es mou i empeny, és clar que es pot. 

Pablo Iglesias.