excap d'eta

L'Audiència Nacional absol Txeroki de l'assassinat del jutge Lidón

El tribunal estima que no hi ha prou proves per considerar-lo autor dels trets que van acabar amb la vida del magistrat

GRAF2407. MADRID, 04/11/2019.- La Audiencia Nacional juzga a partir de este lunes a los etarras Garikoitz Aspiazu Rubina, Txeroki (imagen), y Asier Arzalluz Goñi, Santi, como autores del asesinato a tiros del magistrado José María Lidón en 2001 en Getxo (Vizcaya), hechos por los que se enfrentan a una petición fiscal de 30 años de cárcel. EFE/Zipi POOL

GRAF2407. MADRID, 04/11/2019.- La Audiencia Nacional juzga a partir de este lunes a los etarras Garikoitz Aspiazu Rubina, Txeroki (imagen), y Asier Arzalluz Goñi, Santi, como autores del asesinato a tiros del magistrado José María Lidón en 2001 en Getxo (Vizcaya), hechos por los que se enfrentan a una petición fiscal de 30 años de cárcel. EFE/Zipi POOL / Zipi (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Audiència Nacional  ha absolt aquest dimecres l’excapd’ETA Garikoitz Aspiazu Rubina, àlies 'Txeroki', de l’assassinat el 2001 a Getxo del magistrat José María Lidón, a l’estimar que no hi ha prou proves per considerar-lo autor dels trets que van acabar amb la seva vida.

Per aquests fets també es va asseure a la banqueta l’etarra Asier Arzalluz Goñi, si bé la Fiscalia, que demanava 30 anys per a cada un, va retirar en el seu cas l’acusació abans que el judici quedés vist per a sentència a l’entendre que no havia quedat acreditada la seva autoria.