dos exconsellers i diversos funcionaris d'alt nivell

Arxiven el cas de prevaricació i malversació contra el president de Ceuta

La magistrada remarca que no s'ha apreciat cap conducta delictiva en els denunciats

presidente-ceuta1

presidente-ceuta1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La titular del Jutjat d’Instrucció número 6 de Ceuta ha ordenat el sobreseïment provisional de la causa penal oberta a l’abril per una denúncia del PSOE davant de la Fiscalia que mantenia com a investigat el president de la Ciutat, Juan Vivas (PP), dos dels seus exconsellers i diversos funcionaris d’alt nivell de l’Administració local per dos presumptes delictes de prevaricació i malversació lligats a la incorporació i manteniment d’un enginyer en l’estructura del sector públic perifèric.

En la seva interlocutòria d’arxiu, al contingut íntegre del qual ha tingut accés Europa Press, la magistrada remarca que «sense que s’hagi apreciat conducta prevaricadora, menys encara pot parlar-se de cap malversació». Segons el seu parer, «del conjunt documental aportat s’acrediten la conformitat a Dret de la designació que era objecte d’investigació», tot i que deixa oberta la via contenciosa administrativa perquè el PSOE, si vol, pugui continuar pledejant.

«Res obsta que el denunciant plantegi una possible nul·litat, una cosa que evidentment no ha fet anant a la via penal quan aquesta hauria de ser l’‘última ràtio’ abans de resoldre assumptes amb un caràcter eminentment polític. En qualsevol cas, ‘judicialitzar la política’ no és una cosa que convingui ni a la mateixa Justícia ni als interessos generals», retreu en la seva resolució.

Denúncia davant de la Fiscalia 

Notícies relacionades

La instructora recalca que dos dels denunciats pels socialistes, l’exconseller de Medi Ambient Fernando Ramos i l’antic gerent de l’empresa municipal Aguas de Ceuta, Juan Manuel Martín Portes, «ni tan sols tenen cap relació amb els fets denunciats, ja que són anteriors a les dates de les seves incorporacions a Acemsa l’1 de desembre del 2016 i el 13 de juliol del 2017, respectivament».

El secretari general del PSOE de Ceuta, Manuel Hernández, va presentar a l’abril una denúncia davant de la Fiscalia basada en l’argumentari sostingut per UGT per la suposada incorporació irregular fa deu anys d’un enginyer a l’Administració autonòmica. En el seu escrit va reclamar que s’indagués en els canvis de destinació dins de l’Administració d’un enginyer, en les retribucions que havia percebut («el 2009 superiors a 5.500 euros mensuals») i en la seva adscripció a Acemsa, «en la qual només apareix el dia de les eleccions sindicals».