Eleccions generals

La ultradreta de Vox duplica els seus diputats a Catalunya

El partit suma un escó més respecte a les eleccions generals del 10 d'abril i es converteix en la formació de la dreta constitucionalista més votada

vox-catalunya

vox-catalunya

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La ultradreta de Vox ha duplicat els seus diputats a Catalunya amb els resultats obtinguts en les eleccions generals d’aquest diumenge, 10 de novembre, i aconsegueix una representació en dos escons per al Congrés. La formació es converteix així en el segon partit més votat de la dreta constitucionalista i equipara la seva representació a Catalunya amb Cs i PP.

Un total de 240.563 ciutadans espanyols (amb el 99% dels vots escrutats) han optat per la papereta de Vox en aquests comicis, 91.719 més que en els de l’abril passat. Vox es converteix així en el setè partit, a menys de 2.000 vots de la CUP, més votat a Catalunya. Aquests vots permetran l’entrada per la província de Barcelona de dos diputats de la formació. Aniran al Congrés Ignacio Garriga, cara visible de Vox a Catalunya, i l’advocat de la família Franco, exmilitant del PP i exconseller delegat d’Intereconomia, Juan José Aizcorbe Torra.

Notícies relacionades

La defensa de la unitat d’Espanya davant l’independentisme ha sigut l’eix central del discurs de Garriga durant la campanya electoral i també ho ha sigut en les seves valoracions de la nit electoral. «Espanya continua estant en escac (...) però que sàpiguen que davant això tindran la tercera força de la nació que, sense titubejos, defensarà un projecte nacional d’agermanament», ha declarat Garriga després de conèixer-se els resultats.

Vox ha millorat els seus resultats a Catalunya aquest 10 de novembre, en comparació amb les eleccions del 28 d’abril, cosa que contribueix a disparar la seva representació a tot Espanya. Amb el 95,7% escrutat, la formació d’ultradreta liderada per Santiago Abascal obté 52 diputats, davant els 24 del 28-A, i un total de 3.486.945 vots.