CITA AMB LES URNES

Enquesta d'Andorra de les eleccions generals de novembre del 2019: últim sondeig

'El Periòdic d'Andorra' publica l'últim 'tracking' sobre els comicis del 10-N

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘El Periòdic d’Andorra’ publica la sisena i última entrega del’enquesta  prohibida de les eleccions generals del 10 de novembre del 2019. El rotatiu ha anat actualitzant les dades diàriament des de dimarts per conèixer l’evolució dels vots i els escons al Congrés dels Diputats. I aquest dissabte, jornada de reflexió, ha difós dues entregues del sondeig. [Consulta aquí les dades de l’últim sondeig de l’enquesta]

Com en anteriors conteses electorals –les generals del 2008, les catalanes del 2010, les municipals del 2015 a Barcelona, les generals del 2015 i el 2016, les catalanes del 2017 i les municipals del 2019–, ‘El Periòdic d’Andorra’ ofereix als electors un ‘tracking’ diari encarregat al Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) sobre les expectatives electorals. La llei electoral espanyola prohibeix la difusió d’estudis d’opinió durant els cinc dies previs a la cita amb les urnes, des de la mitjanit de dimarts.

■ Seguiu les últimes notícies de les eleccions generals en directe

Notícies relacionades

Aquesta paradoxal situació és responsabilitat exclusiva dels partits polítics amb representació al Congrés quan el 2011 es va reformar la llei electoral i van renunciar a adaptar-la a la nova realitat digital, mantenint el veto a publicar i difondre sondejos electorals des de cinc dies abans dels comicis. Així mateix, la incapacitat dels partits catalans de consensuar en gairebé quatre dècades una llei electoral pròpia ha contribuït a perpetuar aquest absurd veto.

No obstant, tant els partits (que estan finançats amb diners públics) com empreses encarreguen aquests ‘trackings’ per conèixer les tendències de l’última setmana de campanya, unes tendències que poden ser decisives per decantar la balança a les urnes. Amb el sondeig diari d’‘El Periòdic d’Andorra’ es corregeix aquesta situació i els ciutadans accedeixen a la mateixa informació que manegen les elits.

  • Seguiu tota l’actualitat política al canal de Telegram d’EL PERIÓDICO

encuesta-prohibida-neutr

encuesta-prohibida-neutr