assenyala expressament la CUP i arran

Rivera es desmarca: a Espanya es pot ser independentista, però «no ser violent i rebre diners públics»

«Independentista, liberal, conservador, socialista i, fins i tot, comunista», afirma el líder de Ciutadans

rivera-madera

rivera-madera / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, ha defensat que a Espanya es pot «ser independentista, liberal, conservador, socialista i fins i tot comunista», però «no es pot ser violent i rebre diners públics», ha dit, citant expressament les CUP i la seva organització juvenil Arran. D’aquesta manera ha respost a preguntes dels periodistes si recolzava la proposició no de llei de Vox que va aprovar aquest dijous l’Assemblea de Madrid amb els vots del PP i Ciutadans que demana al Govern central la il·legalització «immediata» dels partits separatistes que atemptin contra la unitat d’Espanya, tot i que no ha aclarit si recolzaria aquesta iniciativa al Congrés dels Diputats.

Notícies relacionades

Sense entrar a valorar el textual de la iniciativa, Rivera ha insistit que «no es pot finançar amb diners públics aquells que volen destruir la democràcia».

En el penúltim acte de campanya al poliesportiu Antonio Mata, del districte madrileny de San Blas, abans de tancar aquesta tarda a Barcelona, Rivera ha dit que el que prefereix és derrotar els independentistes a les urnes i per això han proposat un tall electoral del 3% a nivell nacional perquè Espanya no hagi de dependre del «xantatge» del nacionalisme. «A Espanya es pot ser un líder separatista, però no pots cometre sedició ni malversació», ha subratllat Rivera.