PREMIS PRINCESA DE GIRONA

Buch atribueix els «problemes» dels convidats del Rei a la seva negativa a utilitzar el bus

El conseller destaca que no hi va haver ni detinguts ni ferits i que «es van poder garantir els drets dels manifestants i dels assistents»

zentauroepp50431048 buch191016171919

zentauroepp50431048 buch191016171919 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miquel Buch ha fet una lectura positiva del dispositiu policial de la visita del Rei. El conseller d’Interior ha destacat que es va saldar sense cap ferit ni detingut i que «es van poder garantir els drets dels manifestants i dels assistents». Sobre els «problemes» que van tenir alguns convidats que van mirar d’accedir-hi a peu els ha atribuït a la seva negativa a utilitzar els busos que havia posat a la seva disposició l’organització delsPremis Princesa de Girona.

El conseller d’Interior ha celebrat que no hi hagués hagut «cap incident greu», tot i que «algunes persones tinguessin problemes per accedir-hi per la falta de voluntat d’utilitzar els autobusos que s’havien posat a la seva disposició». En aquest sentit, ha explicat que de 30 autobusos previstos per l’organització no es van utilitzar més de 10. «1.300 cotxes ahir era pràcticament impossible», ha comentat. Buch ha assegurat que tots els que van seguir la recomanació de l’organització van poder accedir-hi amb normalitat. «Les persones que no, van tenir incidents molt menors».

Notícies relacionades

Els líders del Partit Popular, Pablo Casado, i de Ciutadans, Albert Rivera, havien arremès contra el Govern de Pedro SánchezPedro Sánchez per l’assetjament que havien patit alguns dels convidats a l’acte d’entrega dels Premis Princesa de Girona. Casado s’ha solidaritzat amb el regidor del seu partit a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, que havia sigut insultat i escopit en el seu intent d’accedir al recinte del Palau de Congressos.