El Govern crida a mantenir una actitud cívica en les pròximes manifestacions

El gabinet de seguiment constata que les protestes de la setmana passada es van desenvolupar «de manera democràtica i pacífica»

torragovernok

torragovernok

1
Es llegeix en minuts

El Govern crida a mantenir una actitud cívica en les manifestacions de les pròximes hores i dies. Aquest dilluns està prevista una protesta davant el Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, amb l’objectiu de «bloquejar» la visita de Felip VI pels premis Fundació Princesa de Girona i el Tsunami Democràtic ha anunciat concentracions per dissabte, jornada de reflexió.

Aquest matí, a les 8 hores, s’ha reunit al Palau de la Generalitat el gabinet de seguiment encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès; les conselleres Meritxell Budó, Ester Capella i Alba Vergés, i els consellers Miquel Buch i Damià Calvet. Durant la reunió, s’ha fet un balanç de les mobilitzacions de la setmana passada i s’ha constatat que es van desenvolupar, en termes generals, «de manera democràtica i pacífica».

El gabinet també ha avaluat la situació de les persones ferides i detingudes des de la sentència. Quant a les persones ferides, la consellera Vergés ha informat que no queda cap hospitalitzat a Catalunya pels incidents dels últims dies.

Rufián demana que siguin «pacífiques»

En el mateix sentit que el Govern s’ha expressat el candidat d’ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, que ha demanat aquest dilluns que les manifestacions previstes aquest dilluns contra la presència dels Reis a Barcelona siguin «pacífiques».

Notícies relacionades

Rufián ha dit que les manifestacions convocades neixen de la indignació per les declaracions del Rei després de l’1-O, quan segons el seu parer es va posicionar al costat de la dreta mentre que les persones que havien votat «s’estaven curant les ferides», ha expressat en una entrevista a RNE recollida per Europa Press.

«El 3-O era un cap d’Estat que semblava un militar», ha dit sobre Felip VI, i ha assegurat que molts monàrquics es van sentir orfes aquells dies, i l’ha citat que reflexioni sobre les protestes en contra de la seva presència.