CAMÍ DE LES URNES

El PSC aixeca la bandera del federalisme

Iceta i Parlon reivindiquen la via federal després de la polèmica del programa del PSOE

zentauroepp50322070 pedro sanchez iceta191009204805

zentauroepp50322070 pedro sanchez iceta191009204805 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC ha aixecat la bandera del federalisme. Després de l’embolic per la presència de la Declaració de Barcelona i de Granada en el programa del PSOEMiquel Iceta i Núria Parlon han reivindicat la via federal com el camí pel qual Espanya ha de transitar.

Iceta, que continua comandant la campanya del PSC mentre Meritxell Batet està de baixa, ha estat acompanyat a Santa Coloma de Gramenet per Lídia Guinart i Parlon. La primera, diputada al Congrés, ha demanat «rebentar les urnes de socialisme» el 10-N. Per la seva banda, l’alcaldessa colomenca ha reclamat governs estables i ha reivindicat maduresa a Podem per emprendre, entre altres coses, les reformes territorials. «Perquè Espanya sigui plurinacional o federal, perquè, si no, no serà, necessitem col·laboració institucional, política i acords», ha sentenciat.

Notícies relacionades

Una línia en la qual s’ha endinsat Iceta. «N’hi ha molts que veuen en el federalisme poc menys que el preludi de l’Apocalipsi», ha comentat el primer secretari del PSC. «A Espanya parles de federalisme i sembla que es trencarà, però els països federals funcionen millor». El líder socialista ha apostat per una «Espanya orgullosa de la diversitat». Després que en el programa del PSOE no hi hagués cap referència al federalisme, el primer secretari dels socialistes catalans va trucar a la presidenta del PSOE i responsable del programa, Cristina Narbona, per demanar-li que s’hi incloguessin les referències a les declaracions de Granada (2013) i Barcelona (2017), documents que advoquen per avançar en un model federal i pel reconeixement de la plurinacionalitat.

Dard a Rivera

De cara a diumenge, Iceta ha fet una crida per obtenir un «resultat que trenqui el bloqueig i acabi amb l’oportunitat d’un Govern de dreta i ultradreta». En aquest sentit, el candidat accidental del PSC ha tret el suc al vídeo del líder de Ciutadans amb un gosset, acusant-lo del creixement dels ultres. «Si tu et tornes cada vegada més radical, alimentes algú altre que serà més radical que tu –ha valorat–. Rivera, que ara passeja el gosset, ha alimentat Vox».