POLÈMIQUES PARAULES

Marlaska matisa la seva comparació sobre la violència a Catalunya i Euskadi

El ministre aclareix que es referia exclusivament a la violència de carrer i en cap cas a la violència terrorista d'ETA

22/10/2019 El ministro del Interior en funciones, Fernándo Grande- Marlaska, su llegada a la reunión de la Diputación Permanente del Congreso, en Madrid (España), a 22 de octubre de 2019.

22/10/2019 El ministro del Interior en funciones, Fernándo Grande- Marlaska, su llegada a la reunión de la Diputación Permanente del Congreso, en Madrid (España), a 22 de octubre de 2019. / Eduardo Parra - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha volgut matisar aquest dilluns el titular de l’entrevista que va concedir al diari ‘La Razón’, on deia que la violència a Catalunya «és de més impacte que la del País Basc».

(Seguiu al minut tota la informació sobre el conflicte català)

Segons Marlaska, el titular «indueix a l’error» perquè ell en realitat es referia exclusivament a la violència al carrer, i no va voler comparar en cap cas la violència terrorista d’ETA amb la dels disturbis a Catalunya. «El que vaig dir i vaig voler expressar és que a Catalunya ens trobem principalment davant d’un problema d’ordre públic, de violència al carrer per part de l’independentisme radical violent, i que les operacions experimentats en ordre públic expliquen que mai s’havien enfrontat al carrer amb una violència tan directa d’individus que no marxaven davant de l’actuació policial i que anaven a l’enfrontament molt agressiu».

Notícies relacionades

L’entrevista de Marlaska, amb el seu polèmic titular, va provocar nombrosos comentaris crítics diumenge. Començant pel de Rosa Lluch, filla d’Ernest Lluch, el ministre socialista assassinat per ETA. Aquesta va criticar al ministre que comparar la situació a Catalunya amb la d’Euskadi quan ETA actuava és «no només una banalització del terrorisme, sinó també un insult a les víctimes».

També des de les files socialistes s’ha qüestionat les paraules de Marlaska. Diumenge, el líder del PSC, Miquel Iceta, es va afanyar a aclarir que el ministre es referia al «xoc entre manifestants i la policia», ja que ell considera que la violència al País Basc «va ser superior».