Cues davant dels jutjats per autoinculpar-se per l'1-O

El TSJC decideix limitar les autoinculpacions a 25 al dia per evitar el col·lapse de les oficines

colas de personas haciendo cola en los juzgados para autoinculparse / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Desenes de persones formen llargues cues davant dels jutjats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona per autoinculpar-se per l’1-O. Han respost a la trucadad’Ò mnium Cultural, l’entitat que presideix Jordi Cuixart, a la presó per la sentència del procés, que ha llançat una campanya sota el lema ‘Jo m’inculpo’. «Si manifestar-nos, expressar-nos, mobilitzar-nos i votar és condemnable, tots nosaltres som culpables d’aquest suposat delicte», assenyala Òmnium. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit limitar les autoinculpacions a 25 al dia per evitar el col·lapse dels jutjats.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, s’ha felicitat perquè «les cues són immenses» i ha explicat que des de dijous passat 10.000 persones s’han descarregat els formularis d’autoinculpació que l’entitat independentistes té penjats a la seva web. «És un acte de solidaritat i dignitat», ha assenyalat Mauri, que ha llançat el repte que aquesta sigui «la campanya d’autoinculpacions més gran que s’ha fet mai a Catalunya».

«Com a entitat tenim la responsabilitat de defensar els drets fonamentals. Ara mateix continuen arribant ciutadans per autoinculpar-se. Han decidit exercir el seu lideratge», ha afirmat en declaracions a TV-3.

Al jutjat de Girona, agents dels Mossos vigilen que aquesta important afluència de ciutadans transcorri sense incidents. 

Notícies relacionades

La important afluència de persones als jutjats ha obligat el TSJC a prendre la decisió de limitar a 25 per dia les autoinculpacions admeses als jutjats de guàrdia. La mesura, acordada per la sala de govern, busca poder garantir el compliment d’altres tasques de caràcter urgent que es fan en aquests jutjats.

En el cas de Barcelona, on hi ha quatre jutjats de guàrdia, no s’ha limitat el nombre de denunciants per dia, sinó que la jutge degana ha limitat l’accés per l’avinguda del Carrilet a professionals entre les 07.30 i les 8.45 hores. L’accés de Gran Via estarà obert tot el dia però hi haurà dues entrades diferenciades, una per a professionals i una altra per al públic en general. En aquesta última hi haurà dues cues diferenciades, una per a ciutadans que tinguin citació judicial, i una altra per a la resta.