VALLE DE LOS CAÍDOS

El net de Franco acudeix a la cerimònia amb una bandera preconstitucional

Francis Franco acusa el Govern de «voler controlar la foto» de l'exhumació del dictador amb els mitjans oficials

zentauroepp50551539 the grandson of spanish former dictator francisco franco als191024101010

zentauroepp50551539 the grandson of spanish former dictator francisco franco als191024101010 / NATHAN FRANDINO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Francis Franco, el net del dictador Francisco Franco que acompanyarà el fèretre en l’helicòpter fins alcementiri de Mingorrubio, ha sortit de casa exhibint una bandera espanyola preconstitucional, amb el famós ‘aguiló’ franquista 

Dos agents de Policia de paisà han ordenat a la família Franco retirar la bandera preconstitucional que han situat a primera hora a la façana de casa. Després de parlar uns minuts amb membres de la família, els agents han assenyalat que es retirarial’ensenya franquista, si bé han permès que s’exhibís en un balcó una altra bandera constitucional amb un crespó negre.

Quan han sortit els diferents membres de la família, camí del Valle de los Caídos, Francis Franco, net del dictador, ha decidit emportar-se la bandera.

Govern controlador 

Franco ha acusat dijous el Govern de voler «controlar la foto» permetent només a mitjans oficials tenir imatges del Valle de los Caídos de l’exhumació de les restes del seu avi.

En declaracions abans de dirigir-se al Valle de los Caídos, on presenciarà els treballs d’exhumació, Francis Franco ha assegurat que els periodistes pateixen «tracte vexatori» i «discriminatori» al no poder entrar a Cuelgamuros.

Notícies relacionades

«Els mitjans oficials volen controlar la foto», ha assenyalat, lamentant que els periodistes es quedin «a sis quilòmetres» d’on es produirà l’exhumació, cosa que atribueix a l’Executiu. «No té res a veure amb nosaltres i ho sento, és un disbarat», ha insistit.

Sobre la prohibició de Delegació de Govern que se celebri una concentració, convocada per l’Asociación Reivindicativa Memoria Histórica Raíces, davant el cementiri de Mingorrubio, ha declarat que es vol buscar la imatge que Francisco Franco «està sol» i que «ningú vol ser allà». «Ho han impedit de totes les maneres», ha assenyalat.