exhumació de Franco

Agredeixen una periodista d'Antena 3 en la concentració de recolzament a Franco a Mingorrubio

La concentració està formada per unes 200 persones que han accedit al recinte sense autorització

Concha Olmos afirma que està indiganda perquè no deixen que els informadors facin la seva feina

GRAF043. EL PARDO - MADRID, 24/10/2019.- Un grupo de personas se concentran en el acceso del cementerio de El Pardo-Mingorrubio a donde este jueves serán trasladados desde el Valle de los Caídos los restos del dictador Francisco Franco para su reinhumación. EFE/David Fernández

GRAF043. EL PARDO - MADRID, 24/10/2019.- Un grupo de personas se concentran en el acceso del cementerio de El Pardo-Mingorrubio a donde este jueves serán trasladados desde el Valle de los Caídos los restos del dictador Francisco Franco para su reinhumación. EFE/David Fernández / David Fernández (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Una periodista d’Antena 3 ha sigut agredida amb dos cops de punyquan ha arribat Antonio Tejero en la concentració de suport a Francisco Franco que dos centenars de persones protagonitzen a uns 250 metres del cementiri de Mingorrubio, on serà reinhumat el dictador.

Segons ha relatat a Efe la mateixa periodista, Concha Olmos, dels informatius d’Antena 3, en el moment en què ha arribat Tejero a la concentració diversos periodistes i càmeres de televisió l’han seguit per prendre-li declaracions. Els més violents del grup, ha explicat, han començat llavors a fer manotades, sacsejar les càmeres i cridar «premsa espanyola, manipuladora

Intervenció de la policia 

Notícies relacionades

Ella, ha indicat, s’ha mantingut darrere de la càmera i ha demanat els violents que deixessin d’empènyer, a la qual cosa un d’ells ha respost fent cops de puny; ella ha començat a demanar ajuda cridant: «Policia, ens estan pegant». En aquell moment els agents que controlaven la concentració han separat els periodistes dels simpatitzants de Franco i han establert sengles cordons per evitar noves agressions.

«S’encenien per minuts, cada vegada més», ha indicat la periodista, i ha afegit que està «indignada» que no deixin treballar els informadors. La concentració, que no està autoritzada, es compon per unes 200 persones que coregen «viva Franco» i canten el «Cara al sol». S’hi ha afegit l’extinent coronel de la Guàrdia Civil que va encapçalar el fallit cop d’Estat del 23 de febrer de 1981.