Mármoles y granitos Hermanos Verdugo Jiménez

Exhumació de Franco: Els marbristes que trauran el dictador denuncien insults i amenaces

Els amos de l'empresa han reclamat que se'ls permeti fer la seva feina tranquil·lament

13/12/2018 Tumba de Franco en el Valle de los Caídos.

13/12/2018 Tumba de Franco en el Valle de los Caídos. / EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els germans Juan Carlos i Lorenzo Verdugo Jiménez, amos de la petita empresa que s’encarregarà d’aixecar la llosa de Franco per a l’exhumació de les seves restes del Valle de los Caídos, han denunciat públicament la campanya d’«insults, falses acusacions i amenaces» que estan patint. En un comunicat remès a Efe, els germans han mostrat la seva estranyesa pel protagonisme que els mitjans de comunicació han donat a «uns modestos treballadors» que es limiten a fer les feines que se’ls encomanen «totalment aliens a interessos partidistes i a decisions polítiques o judicials».

Notícies relacionades

Els marbristes, amos de l’empresa Mármoles y granitos Hermanos Verdugo Jiménez, establerta a Villamayor de Santiago (Conca) han reclamat que se’ls permeti fer la seva feina «tranquils» i que «se’ls deixi d’utilitzar per qualsevol interès polític». «Considerem que no gaudim de cap interès informatiu o mediàtic i renunciem a qualsevol tipus de protagonisme», han recalcat els germans, que insisteixen a més que la seva feina es limita a l’«aixecament de la tapa superior», ja que la resta de treballs per a l’exhumació els faran altres empreses funeràries «de més dimensió».

Trasllat de les restes 

Han afegit que l’encàrrec relacionat amb «l’exhumació o trasllat de les restes de Francisco Franco» se’ls ha encomanat «lliurement», «com qualsevol altra feina», sense que «l’esmentada contractació estigui vinculada o relacionada a cap tipus d’ideologia política». I aclareixen que: «Els nostres únics ideals són l’honradesa i la feina, aliens a qualsevol tipus de fama o protagonisme i, com fem sempre i habitualment, aquests treballs es realitzaran amb els respectes deguts al difunt i als seus familiars».