TROBADA CANCEL·LADA

Espanya Global desconvoca el seu acte a Barcelona

Justifica pel temporal la suspensió de la cita d'Irene Lozano amb cònsols, contra la qual s'havia preparat un 'escrache'

L'ANC i PícnicxRepública ho celebren com un triomf i avisen que «mentre duri la repressió, el govern espanyol no serà benvingut»

GRAF2593. MADRID, 09/10/2018.- Fotografía de archivo (14/04/2015), de la exdiputada del PSOE y de UPyD Irene Lozano, que sustituirá a Carlos Espinosa de los Monteros al frente de Marca España, que a partir de ahora se denominará España Global. EFE/Ángel Díaz

GRAF2593. MADRID, 09/10/2018.- Fotografía de archivo (14/04/2015), de la exdiputada del PSOE y de UPyD Irene Lozano, que sustituirá a Carlos Espinosa de los Monteros al frente de Marca España, que a partir de ahora se denominará España Global. EFE/Ángel Díaz / Ángel Díaz (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Espanya Global ha suspès l’acte que tenia previst a Barcelona. Justifica pels estralls del temporal DANA l’anul·lació de la cita d’Irene Lozano amb cònsols, que volia ser la continuació de la que va mantenir la setmana passada amb ambaixadors acreditats a Madrid. L’Assemblea Nacional Catalana  (ANC) i el Pícnic per la República (PícnicxRepública), que havien convocat un ‘escrache’ contra la secretaria d’estat d’Espanya Global, ho han celebrat com un triomf.

«¡Ho hem aconseguit! ¡Hem impedit que Espanya Global expliqués les seves mentides, i han suspès l’acte! –ha destacat l’ANC–. Mentre duri la repressió i les forces d’ocupació segueixin aquí, el govern espanyol no serà benvingut». Des de PícnicxRepública han apuntat: «El Govern central a Espanya fa i desfà, però a Catalunya nosaltres marquem l’agenda». Centenars de persones havien acudit a les 11 del matí a la convocatòria independentista, sota el títol ‘Desemmascarem l’Estat’, a la plaça de la Catedral, ja que la reunió de Lozano era a l’Arxiu de la Corona d’Aragó. Les entitats havien fet una crida a portar una bena per als ulls. A més de la crispació per la sentència del procés, la reunió de Lozano coincidia amb un tuit recent d’Espanya Global –que ja ha sigut eliminat– en què compartia un vídeo de Foro Europa Ciudadana en el qual es caracteritzavaOriol Junqueras com un lladre de còmic. 

Des de la delegació del Govern central a Catalunya s’ha argumentat que davant «els greus estralls causats» pel temporal, els seus esforços se centren en aquesta situació que «afecta tant residents a Catalunya com ciutadans de diferent procedència internacional». «Per això, l’acte amb els cònsols que s’havia de celebrar aquest dimecres a l’Arxiu de la Corona d’Aragó queda ajornat fins que les circumstàncies ho permetin», han afegit. 

Lozano havia d’estar acompanyada per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i la subdirectora general de Cancelleria del Ministeri d’Afers Estrangers, la Unió Europea i Cooperació, Pilar Terrén. «Avui transmetrem als cònsols a Barcelona el missatge que vam transmetre als ambaixadors el dia 14. L’Estat de Dret ha funcionat. S’ha fet un judici impecable, una cosa que també ha dit un dels advocats dels acusats», explicava Lozano aquest mateix dimecres en una entrevista a Onda Cero des de l’AVE, dues hores abans de la cita cancel·lada. La secretària d’Estat d’Espanya Global va reunir dilluns de la setmana passada, el mateix dia de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés, els ambaixadors acreditats a Madrid, no per valorar-la, segons va explicar llavors el seu departament, sinó per resoldre possibles dubtes i que els diplomàtics se sentin atesos i puguin transmetre informació fiable als seus governs.

Notícies relacionades

Aquesta tasca havia de continuar ara amb els cònsols destinats a Barcelona, que en són uns 90 entre diplomàtics i honoraris, i a més en un context en què les imatges de les manifestacions i d’actes violents a la ciutat han portat ambaixades i consolats estrangers a emetre avisos perquè els seus ciutadans tinguin precaució.

Segon acte desconvocat amb cònsols

La setmana passada, el conseller d’Acció Exterior de la Generalitat,Alfred Bosch, va convocar una reunió amb els cònsols destinats a Barcelona, però posteriorment la va desconvocar. Algunes fonts diplomàtiques van argumentar que la convocatòria havia tingut poc èxit. Després de la desconvocatòria de la cita de Lozano i els cònsols d’aquest dimecres, els concentrats independentistes han traslladat la seva protesta a la comissaria de la Via Laietana, epicentre de moltes de les manifestacions d’aquesta última setmana.