entrevista amb el líder de JxCat

Jordi Sànchez creu que Torra ha actuat tard i lamenta un «buit de direcció política»

Critica Torrent per preocupar-se de ser candidat d'ERC i no de la seva funció institucional

zentauroepp47048571 jordi sanchez190221120759

zentauroepp47048571 jordi sanchez190221120759 / Senyal institucional Suprem

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El líder de JxCat Jordi Sànchez ha considerat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha actuat tard en la seva primera declaració davant de la setmana de protestes, i ha lamentat el «buit de direcció política i la desorientació» en l’actual legislatura catalana.

«Torra ha actuat tard en la seva primera declaració, certament, però ningú li pot retreure que no hagi condemnat la violència», ha afegit aquest dimarts l’exdiputat que s’afronta a nou anys de presó pel procés, en una entrevista a ‘La Vanguardia’.

Sànchez ha dit que creu que fa falta un acord de mínims en l’independentisme per tornar la confiança als ciutadans, perquè «el buit institucional és dramàtic», i ha matisat que no creu que se solucioni amb unes eleccions catalanes. Preguntat per la proposta de Torra sobre posar les urnes una altra vegada per a l’autodeterminació, ha expressat que el president no ha parlat amb ERC, la CUP ni amb el mateix JxCat: «Espero que aviat m’ho expliqui amb detall».

A més, Sànchez ha retret al president del Parlament, Roger Torrent, que està més preocupat «per conrear la seva pròpia agenda en la carrera per ser candidat d’ERC», que d’integrar la seva funció institucional al servei de país.

A més, ha considerat que hi ha actuacions policials injustificables dels Mossos d’Esquadra i que s’hauran de depurar, textualment, però ha lamentat les dimissions demanades al conseller d’Interior, Miquel Buch.

«És una deslleialtat que només s’explica pensant en les eleccions. En tot cas, he de recordar que ERC es va negar en rodó a assumir el Departament d’Interior», ha sentenciat. 

Risc de «violència estructural»

Preguntat per la seva opinió sobre les protestes dels últims dies contra la sentència del Tribunal Suprem, ha avisat que qui cregui que és només un problema d’ordre públic «corre el risc de convertir la violència en estructural», i ha considerat que la majoria dels seus joves no s’han deixat seduir per actes violents.

Notícies relacionades

«Però també és indiscutible que una part dels que tiren llambordes al costat de professionals dels disturbis són els nostres joves i adolescents. No són només estrangers o persones alienes a l’independentisme», i ha dit que els entén però que no justifica la seva ira.

El dirigent de JxCat ha afegit que l’actitud que el representa són els voluntaris que s’han interposat entre policies i manifestants: «Aquesta gent de pau em representa i dona sentit a la meva presó».