ordre de l'audiència nacional

Boye nega que la policia busqués proves de blanqueig de diners

L'advocat afirma que el registre es va centrar a copiar correus i informació mòbil

zentauroepp50504576 27 03 2019 gonzalo boye  arxiu   politica   191021092931

zentauroepp50504576 27 03 2019 gonzalo boye arxiu politica 191021092931 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’advocat Gonzalo Boye ha assegurat aquest dimarts que el registre efectuat ahir al seu domicili i despatx es va centrar a «copiar correus electrònics i a bolcar tota la informació del meu mòbil». «Res relacionat amb el motiu anteriorment exposat», ha escrit a Twitter el lletrat de Carles Puigdemont i de Quim Torra.

L’Audiència Nacional  va ordenar ahir el registre de la casa i del despatx de BoyeAudiència Nacional  dins d’una operació contra el blanqueig de capitals vinculada al narcotraficant Sito Miñanco, la defensa del qual va deixar l’esmentat advocat fa dues setmanes. En un altre apunt a les xarxes socials, Boye subratlla que «continuem determinats en la defensa dels drets humans i en la lluita contra l’abús d’autoritat, i la vulneració dels drets fonamentals».

En aquest sentit, agrega que «en cap cas ens faran retrocedir en la defensa dels drets i llibertats de Catalunya»: «Defensem i defensarem els exiliats i presos polítics catalans, i qui faci falta, amb la mateixa determinació i convicció que ho hem fet fins ara».

Notícies relacionades

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, fugit a Bèlgica, s’ha referit en el seu compte de Twitter a la informació que ha donat Boye sobre el registre. «Buidar el telèfon i el correu seguríssim que no té res a veure amb el fet que sigui advocat nostre» i que «estigui dissenyant les estratègies judicials en un moment molt transcendental», ha opinat Puigdemont a les xarxes socials.

I ha afegit: «Tots tranquils, es veu que això només passa en països com Turquia o la Xina». També el president de la Generalitat, Quim Torra ha denunciat a les xarxes socials, arran del registre, que Boye ara «ets més conscient que ningú que la repressió no té límits».