RUMB AL 10-N

Podem fa un vídeo per marcar distància amb Sánchez: «Qui ha de dormir bé ets tu»

Iglesias assegura que «quan sigui la gent la que pugui dormir, serà la gent la que podrà somiar»

El líder morat anuncia que el lema de campanya serà: 'Un Govern amb tu'

undefined50431081 iglesias sanchez castro191016180341

undefined50431081 iglesias sanchez castro191016180341 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Jo seria president del Govern, però seria un president del Govern que no dormiria a la nit», va dir Pedro Sánchez el 19 de setembre, després d’haver convocat la repetició electoral pel fracàs negociador amb Unides Podem. El rebuig d’un Govern de coalició amb els morats va quedar plasmat en aquesta frase i ràpidament es va tornar en contra seu en les xarxes socials. Ara, els de Pablo Iglesias han trobat un filó per atacar el que va ser el seu «soci preferent». «Qui ha de dormir bé ets tu» sentencia en el seu primer vídeo de campanya apel·lant al descans i la tranquil·litat del conjunt de la societat espanyola. 

En l’espot, els morats volen deixar clar que, si ells arriben al Govern, seran els «poderosos» els que dormin malament. Així, intercalen imatges d’empresaris en xalets, despatxos o limusines, que veuen alterat el seu descans per trucades a mitjanit. Una cosa que Unides Podem defensa que passarà si ells entren a l’Executiu i defensen els drets dels treballadors en lloc dels de les grans fortunes.  Mentrestant, es combinen fotogrames de ciutadans que gaudeixen d’un son reparador. Finalment, sobre la imatge d’una dona que s’acaba d’aixecar i disfruta del seu cafè apareix l’eslògan: «Qui ha de dormir bé ets tu». 

El vídeo forma part d’una minisèrie composta per dues entregues més que aniran sortint en els següents dies. Una acció de campanya amb què els morats pretenen instaurar la idea que amb ells dins del Consell de Ministres les retallades es faran per dalt i seran els membres de la CEOE o els presidents de l’empreses de l’Ibex 35 els que hauran d’estar preocupats i no la ciutadania. 

Notícies relacionades

«Quan sigui la gent la que pugui dormir, serà la gent la que podrà somiar», ha publicat el secretari general de Podem, Pablo Iglesias en el seu Twitter. Un missatge que ha acompanyat de l’anunci i del ‘hashtag’ #QuienTieneQueDormir.

Lema de campanya

A poc menys de tres setmanes que els ciutadans siguin cridats a les urnes, el candidat d’Unides Podem ha anunciat que el seu lema de campanya serà ‘Un Govern amb tu’. Seguint la línia argumental de l’espot, ha explicat que, «per desgràcia, els governs a Espanya quan han hagut d’elegir no han estat amb la gent». Per això, en una entrevista a Telecinco, el líder morat ha insistit que l’eslògan escollit pretén deixar clar que la seva formació serà al costat de la ciutadania quan s’hagin de fer retallades davant una hipotètica recessió econòmica.