ALDARULLS A BARCELONA

A la presó els ultres que van donar una pallissa a un manifestant a Barcelona

Els dos individus van ser identificats a través de les imatges de vídeo

30 persones, entre els quals aquests imputats, són a la presó pels disturbis

agressio ultra a un jove a la confluncia dels carrers balmes i rossello de barcelona ho expliquem a lespecial catalunya nit amb laura rosel fi / periodico

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Els dos ultres d’extrema dreta que, dijous de la setmana passada, van agredir un noi durant els disturbis de Barcelona són a la presó, segons ha confirmat fonts penitenciàries. Els sospitosos van ser identificats a través de les imatges de vídeo i van ser detinguts, després, pels Mossos d’Esquadra. L’atac es va produir al carrer del Rosselló.

En un primer moment l’agredit va ser socorregut per uns joves que passaven per la zona i que van aconseguir apartar els agressors, que formaven part del grup d’extrema dreta que es van concentrar a última hora de la tarda a la plaça d’Artós i que després van començar a recórrer l’Eixample.

Almenys una desena d’ultradretans van colpejar amb pals i van clavar cops de puny i puntades de peu al noi independentista. La pallissa va ser gravada per diversos testimonis i s’ha fet viral en les xarxes socials, en unes imatges que han servit als Mossos per identificar els autors de l’agressió i poder procedir a detenir-los.

Un altre atac

No gaire lluny, a les confluències del carrer de Muntaner amb València, es va produir una altra brutal pallissa, però de signe invers. Dijous a la nit un manifestant d’extrema dreta també va rebre una pallissa per part d’un grup d’antifeixistes, que li van arrabassar un ganivet de grans dimensions i una bandera, a les confluències del carrer de Muntaner amb València, segons denuncia el jove que va gravar l’escena, el periodista Guillem Andrés. 

Els empresonats

Un total de 30 persones,entre els quals, els dos ultres de l’agressió del carrer del Rosselló, continuen aquest dilluns ingressades en presó provisional o en un centre educatiu pels disturbis de Catalunya en protesta per la sentència del Tribunal Suprem. 29 són en centres penitenciaris, la majoria d’ells, a la presó de joves de Quatre Camins (Roca del Vallès), i un, com que és menor d’edat, en un centre educatiu.  Un dels empresonats té el seu domicili als Estats Units i un altre a Portugal.

Els jutjats de guàrdia de Barcelona han rebut aquest dilluns un total de 25 persones detingudes en relació amb els aldarulls. Tots els arrestats han quedat en llibertat provisional i, per a 13, s’han acordat mesures cautelars com, per exemple, prohibició de participar en manifestacions i/o presentacions periòdiques al jutjat.

Notícies relacionades

Les causes estan obertes pels delictes de desordres públics i atemptat a agents de l’autoritat.