violència a Catalunya

Torrent i Colau uneixen entitats econòmiques i socials per «desescalar» el conflicte

Un dels objectius de la plataforma, a la qual no ha assistit el Govern, és «aconseguir una solució democràtica

Patronals, sindicats, Cercle d'Economia, associacions de veïns i la Taula del Tercer Sector formen part de la iniciativa

zentauroepp50478491 26 04 2018 torrent  colau  agentes sociales y entidades se u191019191211

zentauroepp50478491 26 04 2018 torrent colau agentes sociales y entidades se u191019191211 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala

El president del Parlament, Roger Torrent; i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han forjat una aliança amb UGTCCOO, les patronals Foment del Treball i Pimec, el Cercle d’EconomiaLaFede.cat, la Taula del Tercer Sector i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) per crear un «espai de treball» contra la violència i la judicialització derivada del procés independentista.

Aquesta mateixa tarda han fet una reunió al Parlament en què no ha participat ningú del Govern. Segons algunes fonts consultades, «s’esperava algun representant de la Generalitat, però no ha assistit». 

Transversalitat 

Aquesta unió està formada per «institucions i entitats socials i econòmiques que representen una àmplia transversalitat del país», segons diverses fonts.

Notícies relacionades

Els objectius que s’han marcat són «desescalar i posar fi a totes les violències, acabar amb la judicialització i aconseguir una solució democràtica al conflicte polític». La vocació és que sigui una plataforma estable.

De fet té «vocació de continuïtat i la voluntat d’ampliar-se a més actors institucionals i socials» perquè la seva representativitat sigui la més gran possible. La idea és «treballar amb discreció» per aconseguir els objectius.