Manifestants independentistes bloquegen els accessos a la Sagrada Família

Els assistents han sigut convocats pel compte Pícnic per la República

cotri / periodico

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Centenars de manifestants convocats per Pícnic per la República han bloquejat divendres al matí les entrades a la Sagrada Família. (Seguiu aquí al minut l’actualitat de la vaga).

Desenes de persones s’han assegut a les portes de l’entrada de Marina a crits de «Llibertat presos polítics». L’ambient és lúdic i pacífic. «Puigdemont, el nostre president», canten.

El temple havia obert amb normalitat per a les visites turístiques, però sobre les 11.30, centenars de persones n’han bloquejat els accessos, per la qual cosa s’han tancat les instal·lacions amb una desena de turistes a dins.

La Sagrada Família ha explicat que no podia garantir l’accés a la basílica a causa de la manifestació, però que romandria oberta «sempre que es pugui garantir la seguretat i la qualitat de la visita».

Museus oberts

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha mantingut obertes el matí de divendres les sales d’art Medieval i Renaixement i l’exposició ‘Oriol Maspons’, mentre que les sales d’art Modern i Contemporani, les terrasses i la biblioteca estaven tancades.

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha cancel·lat aquesta setmana la inauguració de l’exposició ‘Charlotte Posenenske. Work in Progress’ i amb motiu de la vaga estarà tancat divendres, i la Fundació Miró de Barcelona no ha pogut obrir les sales d’exposició per la incidència de la vaga,però sí els serveis de cafeteria i biblioteca.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB ha decidit tancar l’exposició ‘Feminismes!’ durant tota la jornada.

El Museu d’Història de Catalunya ha obert les portes amb normalitat i es poden visitar les exposicions, tot i que s’ha registrat incidència de la vaga entre els treballadors, mentre que el Museu Picasso de Barcelona ha obert amb normalitat la seva col·lecció permanent, registrant una afluència habitual de visitants.

Horaris alterats

El Museu Marítim de Barcelona ha obert en el seu horari habitual i té una afluència de visitants lleugerament inferior a falta d’acabar la jornada, han explicat fonts del centre.

Per la seva part, la Virreina no ha pogut obrir les portes de la seva sala d’exposicions a causa de la incidència de la vaga, mentre que el Museu del Disseny no ha obert, han informat fonts dels dos centres.

Els CaixaForum Barcelona i Cosmocaixa estan «oberts amb normalitat» –tot i que en el primer no se celebrarà la Nit Found! dedicada a la cultura amb Maria Arnal i La Bien Querida, entre d’altres–, mentre que els Caixaforum Tarragona, Girona, i Lleida estan tancats.

El Museu del Barçatambé ha obert, ja que el club no s’ha sumat a la vaga i manté una activitat normal, han explicat fonts de l’organització.

Notícies relacionades

A la Pedrera de Barcelona, també s’ha obert amb normalitat a les 9 del matí, tot i que abans de les cinc de la tarda han tancat.

L’Abadia de Montserrat ha obert i no ha registrat cap incidència, han detallat fonts de la basílica, mentre que el Recinte Històric de Sant Pau només s’ha pogut visitar fins a les 14 hores.