Nit de desordres per la sentència del procés

Barcelona valora en 320.000 euros els 250 contenidors cremats ahir a la nit

El passeig de Gràcia es manté tallat mentre els tècnics retiren les restes de les espelmes amb aigua a pressió

100 operaris retiren els contenidors cremats i netegen la cera de la calçada

oscar / periodico

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

L’Ajuntament de Barcelona acaba de valorar en 320.000 euros els 250 contenidors incendiats ahir a la nit durant els disturbis per la sentència del procés d’ahir a la nit. Aquesta estimació no inclou el desplegament de personal als carrers per retirar-los ni les tasques de neteja de la calçada, segons han indicat fonts municipals.

Un centenar d’operaris dels serveis municipals de neteja treballen a fons des de la matinada per retirar dels carrers del centre de Barcelona, especialment als voltants del passeig de Gràcia, els contenidors cremats després dels disturbis d’ahir a la nit. Els tècnics també estan traient la cera abocada a la calçada central del passeig de Gràcia, entre Aragó i Diagonal, amb aigua calenta a pressió. La cera de les espelmes utilitzades en la manifestació pot provocar accidents, especialment als vehicles de dues rodes.

A correcuita

Notícies relacionades

A la cantonada del passeig de Gràcia amb Provença es veu aquest matí com alguns dels equips desplegats netegen la calçada. Les tasques estan provocant importants embussos de trànsit. Els tècnics treballen a correcuita, supervisats per la Guàrdia Urbana, per anar reobrint carrils, com passa al carrer Provença, on només n’hi ha un de tallat.

Fonts municipals han explicat que el problema dels contenidors és que, a l’haver cremat, en alguns punts han fet malbé l’asfalt. Al ser de material plàstic, les restes que queden són escasses i fàcils de retirar. En total han cremat aquesta nit 250 contenidors d’escombraries al centre de la ciutat.