DAVANT DE LA DELEGACIÓ DE GOVERN

Els Mossos actuen per contenir manifestants radicals a la Delegació del Govern

Grups violents han arribat a trencar el cordó policial

zentauroepp50416646 a protestor kicks a fence outside the spanish government off191015201553

zentauroepp50416646 a protestor kicks a fence outside the spanish government off191015201553 / Emilio Morenatti

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos d’Esquadra estan realitzant aquesta nit càrregues de contenció als voltants de la Delegació del Govern a Barcelona contra els manifestants que llancen ampolles, pals i petards contra els agents que blinden la zona, en un climad’alta tensió.

Fonts de la policia autonòmica han assenyalat que s’han vist obligats a actuar davant de les pressions de grups violents que havien arribat a trencar el cordó policial per recuperar l’espai perdut, tot i que asseguren que no han realitzat càrregues de dispersió.

Alguns activistes han encès una foguera just davant del cordó de Mossos col·locat davant d’ells: ho han fet a les 21 hores, i sobre les 21.10 han disminuït les flames.

La foguera s’ha produït al calar foc a uns cartrons que algunes persones havien tirat poc abans a terra, i també han llançat objectes als Mossos, després de nombroses càrregues policials davant d’aldarulls provocats per un grup de manifestants, alguns d’encaputxats.

Des de poc abans de les 19.30, milers de manifestants s’han anat congregant al carrer Mallorca a l’altura de Pau Claris amb la intenció d’arribar a la Delegació del Govern, seguint les instruccions dels CDR, en protesta per la sentència del procés.

El dispositiu policial habilitat pels Mossos ha fet impossible que els manifestants arribessin a la Delegació del Govern i s’han quedat davant les tanques que blinden el perímetre.

Des d’allà, grups de manifestants, alguns dels quals van encaputxats, tiren contra els agents tota mena d’objectes: pals, petards, bengales, gots i pintura, i fins i tot han arrencat un senyal de circulació.

40.000 persones segons la Guàrdia Urbana han assistit a les dues concentracions a la Delegació del Govern, en el moment de màxima afluència. Una de les convocatòries, la de l’ANC i Òmnium Cultural, congregava els participants davant de la seu de l’administració espanyola. Finalment ho han hagut de fer a centenars de metres de l’edifici, en la confluència dels carrers Mallorca i Bruc, perquè un dispositiu policial molt ampli els ha impedit arribar-hi.

Notícies relacionades

L’acte ha comptat amb la participació de Lluís Llach i del vicepresident d’Òmnium, Oriol Mauri, que han llegit una carta dels presos. Aquesta convocatòria s’ha desenvolupat amb absoluta normalitat. Entre altres eslògans, els manifestants han cridat «a por ellos», «els Mossos també són forces d’ocupació», «u d’octubre, ni oblit ni perdó», «no hi som tots, falten les preses» i «els carrers seran sempre nostres». 

L’altra concentració ha tingut lloc a prop del passeig de Gràcia, on s’han unit dues columnes, una procedent de Jardinets de Gràcia i l’altra de plaça Universitat. Aquí hi ha hagut escenes de tensió i càrregues policials.