CATALUNYA A L'EXTERIOR

La premsa internacional destaca les protestes després de la sentència de l'1-O

El Govern central també ha fet en les últimes hores un important desplegament dels seus ministres en els mitjans internacionals

img 0988

img 0988

1
Es llegeix en minuts

La premsa internacional destaca els enfrontaments entre la policia i els manifestants independentistesenfrontaments policia manifestants independentistes després de la sentència del procés, així com l’ocupació i la paralització de l’aeroport del Prat. Diaris com araThe Guardian, The TelegraphThe New York Times i Le Soir recullen en l’edició d’aquest dimarts les protestes per la sentència del Tribunal Suprem Tribunal Suprem.

La imatge de les càrregues policials és portada tant als diaris financers Wall Street Journal com en el Financial Times. Les dues publicacions remarquen a les seves portades l’esclat de la «violència» i els »disturbis» a Catalunya després de la publicació de la sentència. Cadenes internacionals com ara la BBC, la Deutsche Welle i Al Jazeera han difós imatges dels disturbis a l’aeroport de el Prat, i mitjans de referència a Brussel·les, com PoliticoEuractiv i EU Observer, també ressalten a les seves portades digitals la sentència del Suprem i la nova euroordre del jutge Pablo Llarena contra l’expresident Carles Puigdemont.

Desplegament del Govern central

El Govern central ha fet en les últimes hores un important desplegament dels seus ministres en els mitjans de comunicació internacionals. Els membres de l’Executiu en funcions apareixen en nombroses entrevistes a conegudes capçaleres internacionals.

Notícies relacionades

«No és una sentència de venjança ni una sentència que s’acarnissa», diu al diari argentí Clarín el ministre de Foment, José Luis Ábalos, que també ofereix una altra entrevista al diari francès Le Croix, en la qual remarca que el judici ha sigut «transparent» i considera que el Tribunal Suprem ha actuat amb «moderació i rigor» i ho ha fet «ignorant» diverses pressions. Un altre exemple és l’entrevista que Corriere della Sera publica al titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que defensa la posició que ha tingut l’Executiu des que va arribar Pedro Sánchez a la Moncloa, amb el «mantra» de «llei i diàleg», així com altres declaracions a altres mitjans italians que fan la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, i el de Cultura, José Guirao. 

Fonts del Govern central subratllen a Efe que els ministres de Sánchez continuaran aquesta jornada atenent la premsa internacional per defensar la posició de l’Executiu i parlar de la històrica sentència que es va conèixer ahir.