Junqueras: «El referèndum és inevitable»

El líder d'ERC, en una entrevista a Reuters, confirma la seva intenció de recórrer a Estrasburg

45628550 59

45628550 59 / GABRIEL BOUYS (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Reuters / Barcelona

El líder d’ERC, Oriol Junquerasha afirmat en una entrevista a l’agència Reuters que és inevitable un nou referèndum sobre la independència. Junqueras, exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, va respondre en un correu electrònic que les penes de presó que se li han imposat a ell i vuit dirigents catalans més pel delicte de sedició no han fet més que enfortir-los, a ells i al seu moviment.

«El que estic segur és que aquest conflicte s’ha de resoldre a través de les urnes... Estem convençuts que tard o d’hora un referèndum és inevitable, perquè, si no, ¿com podem donar veu als ciutadans?».

Notícies relacionades

En la seva primera entrevista després de la sentència, Junqueras va dir a Reuters que ell i altres dels condemnats tenen previst apel·lar la resolució davant del Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg. Quan se li va preguntar quin missatge donaria al moviment independentista després de la sentència, Junqueras va dir: «Que nosaltres persistirem i no ens rendirem, perquè mai ho hem fet i no ho farem ara. Que la presó i l’exili ens han fet més forts, i ens convenç encara més, si és que és possible, en les nostres profundes conviccions democràtiques».

«Venjança, no justícia»

Les respostes de Junqueras van ser transmeses a Reuters pels seus col·laboradors dilluns a última hora. «Han exercit venjança, no justícia, i per això contesto aquest qüestionari des de la presó. Però el moviment independentista és fort i està consolidat. Estic convençut que aquesta sentència no debilitarà l’independentisme, sinó al contrari», va dir.