Centenars de persones passen la nit a l'aeroport de Barcelona després de les protestes

El Prat funciona amb normalitat després dels disturbis de dilluns tot i que s'han cancel·lat desenes de vols per a aquest dimarts

centenares de personas pasan noche en el prat tras bloqueo y cancelaciones / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de persones han passat la nit a l’aeroport de Barcelona, que es va convertir aquest dilluns enl’epicentre de les protestes independentistes contra la sentència del procés, la qual cosa va obligar a cancel·lar més d’un centenar de vols.

 [Seguiu aquí en directe les últimes notícies sobre les reaccions a la sentència del procés]

El Prat s’ha despertat aquest dimarts amb centenars de persones dormint en cadires o al terra de la terminal, on s’han obert diverses sales destinades als treballadors perquè els passatgers puguin descansar. Aena ha informat aquest dimarts que s’han cancel·lat 45 dels 986 vols programats, perquè els avions no van poder arribar a el Prat com a conseqüència de les protestes. 

A l’aeroport també es poden veure multitud de cues, tant als taulells de facturació, com als de reclamacions, on igualment hi ha gent dormint, especialment al de Vueling, que dilluns va cancel·lar un centenar de vols al ser la principal aerolínia que opera a l’aeroport.

Als centenars de persones que ahir van perdre el vol s’hi han afegit els viatgers que, després de conèixer la situació d’ahir, han preferit arribar a l’aeroport amb molta antelació.

A diferència d’ahir dilluns, la presència policial al recinte és la mateixa que qualsevol altre dia i es pot accedir a l’interior sense necessitat d’ensenyar la targeta d’embarcament, ni passar controls policials.

Notícies relacionades

Durant aquesta nit els passatgers han pogut arribar al Prat amb normalitat, després del bloqueig que va viure aquesta infraestructura per les protestes d’independentistes i els enfrontaments entre policies i manifestants que van col·lapsar el recinte.

La protesta, que es va saldar amb uns 78 ferits, va ser desconvocada abans de mitjanit.