DAVANT LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS

Arrenca el desplegament policial a l'aeroport de Barcelona i a l'estació de Sants

La Conselleria d'Interior posa en marxa el centre de coordinació, dirigit pels Mossos i amb participació de Policia Nacional i Guàrdia Civil

sants vid 12 123308 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

El desplegament policial en previsió de les reaccions a la sentència del procés, que el Suprem farà pública previsiblement aquest dilluns, ja és visible en diversos punts de Catalunya. Des de primera hora d’aquest dissabte s’ha reforçat la presència de forces de seguretat a l’aeroport de Barcelona, l’estació de Sants i el port de Tarragona, entre altres punts.

Diverses furgonetes de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil custodien l’entrada a aquestes infraestructures, considerades estratègiques de cara a la imminent sentència del Suprem i la previsió de grans mobilitzacions per part de l’independentisme.

Així, des de primera hora del matí, furgonetes de les unitats antiavalots de la Policia Nacional estan estacionades davant la zona d’arribades i de sortides de la Terminal 1 de l’aeroport del Prat. Diversos agents porten armes llargues i fins i tot escuts protectors.

També s’ha vist a l’aeroport una furgoneta i un tot terreny del Grup de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil, la unitat antiavalots d’aquest cos.

A l’estació de Sants, la presència policial és més discreta. Tres furgonetes de la Policia Nacional han estacionat a la zona que dona a la plaça Joan Peiró i a la parada de taxis.

Al port de Tarragona s’ha pogut veure un gran desplegament de la Guàrdia Civil, amb controls en una de les entrades al recinte. A més diversos agents munten guàrdia davant el patruller ‘Infanta Cristina’, que està atracat al Moll de la Costa del barri del Serrallo.

Girona, l’increment policial es limita ara per ara a les dues furgonetes extra de la Guàrdia Civil estacionades davant la subdelegació del Govern.

En marxa el Cecor

Notícies relacionades

En paral·lel, la Conselleria d’Interior que dirigeix Miquel Buch ha posat ja en marxa el Centre de Coordinació (CECOR) amb l’objectiu de coordinar les actuacions dels Mossos amb Policia i Guàrdia Civil.

Els tres cossos policials han mantingut en aquests últims dies diverses reunions per coordinar l’operatiu i ja han pactat les funcions que tindrà cada un. L’ordre públic correspondrà als Mossos. En punts crítics com la Delegació del Govern a Catalunya es preveu que hi hagi un doble cordó, el primer format per Mossos i el segon, per agents de Policia i Guàrdia Civil.