INTERCANVI D'ACUSACIONS

Picabaralla entre Vox i dos regidors de Roquetas (Almeria) que deixen el partit

Els dos regidors es van apujar el salari i van abandonar la formació ultradretana, però mantenen l'acta

zentauroepp50352158 13 08 2019 santiago abascal  en un invernadero de roquetas d191011172940

zentauroepp50352158 13 08 2019 santiago abascal en un invernadero de roquetas d191011172940 / VOX ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els regidors de Vox a l’Ajuntament de Roquetas de Mar (Almeria) Francisco Barrionuevo i Antonio Inocencio López han anunciat la seva baixa com a militants del partit i la seva dimissió com a regidors amb delegació d’àrea -tot i que sense renunciar a les seves actes de regidors- per suposades «amenaces».

Tant Barrionuevo com López havien sigut advertits per la direcció nacional de Vox, que havia advertit els regidors de la seva possible expulsió del partit si no renunciaven a la seva pujada de sou, al compatibilitzar-la amb la seva activitat professional privada.

En roda de premsa, López ha assegurat que existeix un «assetjament, una brutal pressió» contra ells, amb «amenaces i intimidació» per obtenir «rèdits polítics» a costa seva i amb «les eleccions a la cantonada».

Renúncia

Els dos regidors han criticat el també regidor de Vox al consistori José Ignacio Cerrudo, que sí que ha renunciat a la pujada salarial.

«Hi ha una minoria de persones a Vox que són feixistes, racistes, antisemites i islamòfobs, i ho hem denunciat al partit des del principi, però ni a Almeria ni a Madrid ens han volgut escoltar mai», ha dit Barrionuevo, que junt amb López ha defensat que treballen al dia fins a 14 hores, «de dilluns a dilluns».

Per la seva banda, Vox ha remès un comunicat en el qual assenyala que els desqualificatius de “«feixista, racista, antisemita i islamòfob» no van ser aplicats pels edils «fins a saber que no podien lucrar-se amb l’autorització d’aquesta formació política», i ha manifestat que es reserva emprendre les accions legals corresponents per unes declaracions que «podrien ser constitutives de delicte».

Directrius sobre salaris

Notícies relacionades

La formació ultradretana ha explicat que Barrionuevo, que ocupava la regidoria de Govern de Turisme i Platges, i López, que portava la d’Hisenda, van decidir no obeir les directrius del partit sobre salaris de càrrecs electes quan se’ls va comunicar per escrit el 13 de juliol que havien «de tornar al règim de sous de l’anterior legislatura» i acceptar una pujada màxima de l’IPC acumulada (entorn del 6%).

«Davant d’això, es van apujar el sou un 30%. Poc després, també en contra de la resolució de la direcció de Vox, van mantenir el 100% del seu alliberament alhora que mantenien les seves activitats professionals fora de la política», apunta el partit.