A L'ESPERA DE LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS

Els CDR asseguren que només aposten per la «desobediència no-violenta»

Portaveus del col·lectiu afirmen que «el relat de la violència és una invenció interessada de l'Estat»

cdr

cdr

1
Es llegeix en minuts
Efe

Portaveus dels CDR s’han desmarcat de la violència i han assegurat aquest divendres que sempre s’han «basat en la desobediència civil no-violenta i no hi ha cap canvi en aquest sentit». Han afirmat que «el relat de la violència és una invenció interessada de les institucions de l’Estat». Precisament aquest matí, l’expresident Artur Mas ha demanat que no s’alteri l’ordre públic en resposta a la sentència del procés.

En una entrevista concedida per escrit a Catalunya Ràdio, els representants dels CDR, que es mantenen en l’anonimat, han dit que el «debat» de la violència no els «interessa». «L’únic que pretenen és manipular l’agenda política catalana i desviar el focus d’atenció cap a qüestions en què l’Estat vol enfangar la legítima aspiració de la societat catalana de constituir-se com una República», han assenyalat.

Notícies relacionades

Preguntats sobre la vinculació de les set persones en presó preventiva acusades de terrorisme i els CDR, aquests portaveus han afirmat que «qualsevol persona pot participar de les assemblees» però han assegurat que «des de cap assemblea dels CDR s’ha proposat cap acció que pugui ser susceptible de ser considerada com a terrorisme».

En relació amb suposades vinculacions amb el president Quim Torra o l’expresident Carles Puigdemont, els portaveus dels CDR s’han mostrat «oberts a interlocutar amb qualsevol actor», una cosa que no implica en cap cas una «subordinació» perquè «els CDR no reben instruccions de ningú més que de les seves assemblees locals».