Torra denuncia davant el fiscal Espanya Global pel seu informe contra el procés

El president de la Generalitat s'ha querellat contra la secretària de l'organització per calúmnies

-FOTODELDÍA- GRAF1339. SANT JOAN DE VILATORRADA (BARCELONA), 29/09/2019.- El presidente de la Generalitat, Quim Torra, durante su intervención este domingoen el acto de JxCat frente a la cárcel de Lledoners (Barcelona), en la que ha apuntado que no puede condenar lo que no existe, ya que el independentismo siempre ha sido pacífico y por ello choca contra la violencia de manera natural: Nosotros no somos violentos. EFE/ Susanna Sáez

-FOTODELDÍA- GRAF1339. SANT JOAN DE VILATORRADA (BARCELONA), 29/09/2019.- El presidente de la Generalitat, Quim Torra, durante su intervención este domingoen el acto de JxCat frente a la cárcel de Lledoners (Barcelona), en la que ha apuntado que no puede condenar lo que no existe, ya que el independentismo siempre ha sido pacífico y por ello choca contra la violencia de manera natural: Nosotros no somos violentos. EFE/ Susanna Sáez / EFE

1
Es llegeix en minuts
ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest dijous una denúncia contra la secretària d’Estat d’Espanya Global, Irene Lozano, per la publicació de l’informe ’La Realitat sobre el Procés Sobiranista’ al considerar que el document «atempta directament contra la presumpció d’innocència».

En un escrit a la Fiscalia de Barcelona recollit per Europa Press, Torra considera que Lozano pot haver comès suposats delictes de prevaricació, calúmnia i obstrucció a l’administració de justícia.

El president ha indicat en la denúncia que, segons el seu parer, l’informe «no és merament descriptiu i objectiu, sinó que inclou nombroses opinions subjectives sobre els fets que van passar a Catalunya l’1 d’octubre del 2017, que vulneren la presumpció d’innocència de les persones que estan actualment investigades, encausades o pendents de sentència per aquells fets i que perjudiquen la imatge de Catalunya a nivell internacional».

La resposta de Lozano

La Secretaria d’Estat d’Espanya Global considera que la denúncia del president català contra el seu titular és «un clar intent de censurar» la feina d’Espanya Global i, alhora, de «desacreditar» qui «ha decidit fer front a les campanyes de desinformació de l’aparell independentista».

Fonts d’Espanya Global han assenyalat que esperaven la denúncia de Torra, ja que ell mateix l’havia anunciat a començaments de setembre i perquè ja és el tercer intent d’actuar judicialment contra Espanya Global.

La primera va ser una «temptativa de denúncia» de Jordi Cuixart en un tribunal londinenc després d’una entrevista que va concedir Lozano a un mitjà britànic el desembre passat. Cuixart va fer el pas previ a la presentació d’una denúncia per difamació, però després no va seguir endavant. El segon va ser la denúncia de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull davant del Tribunal Suprem, i el tercer és aquest de Torra.

Notícies relacionades

Fonts d’Espanya Global creuen que aquestes actuacions judicials són «un clar intent de censura» de la feina de la Secretaria d’Estat, que és «preservar i projectar la reputació d’Espanya amb informació veraç i dades contrastades» i desacreditar qui fa front a les campanyes de l’independentisme.

No obstant, han afegit que, malgrat aquests intents, Espanya Global no incorrerà en abandó de funcions ni deixarà de fer la seva feina. «Si hi ha atacs a la reputació d’Espanya, respondrem», han assenyalat.