Rivera no descarta deixar la política en cas de desfeta

El dirigent català afirma que no s'agafarà al lideratge de Cs «a qualsevol preu»

La seva negativa a facilitar la investidura de Sánchez va propiciar la crisi interna més gran des de 2006

undefined49175229 madrid 22 07 2019 politica investidura  primera sesi n ya po191010142310

undefined49175229 madrid 22 07 2019 politica investidura primera sesi n ya po191010142310 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

La tendència a la baixa de Ciutadans a les enquestes ha obert el debat sobre el lideratge d’Albert Rivera, fundador i únic líder del partit taronja des de la seva fundació, el 2006. El polític català està començant ja a respondre les primeres preguntes sobre què farà si finalment pateix un daltabaix el 10 de novembre. Ara compta amb 57 diputats i el sondeig del GESOP per a aquest diari li dona entre 24 i 28, empatats amb Vox en la quarta posició després del PSOE, PP i Unides Podem. Aquest dijous, a TVE, no va descartar assumir responsabilitats i deixar la política. Va recordar que ve «de la societat civil» i té una professió. «Soc advocat, vaig treballar abans de la política, hi ha altres candidats que no han treballat mai fora, només han sigut polítics. Estic en política perquè m’apassiona aquest país i crec que s’ha de canviar», va declarar. «No em mou l’afecció a una butaca ni l’escó ni un càrrec. Mai he tingut aquesta afecció», va continuar.

Notícies relacionades

L’estratègia canviant de Ciutadans, que durant sis mesos va defensar el veto a Pedro Sánchez i ara, davant de la repetició electoral i l’enfonsament a les enquestes, s’ha obert a recolzar-lo per «desbloquejar Espanya» li ha passat factura. A més de la caiguda augurada pels instituts d’opinió, el partit ha patit la seva pitjor crisi interna en 13 anys amb la dimissió de dirigents rellevants de la seva executiva com ara Toni Roldán, Francisco de la Torre i Javier Nart. Els tres eren partidaris d’aixecar el cordó sanitari entorn del secretari general del PSOE. Roldán va considerar que Ciutadans no ha complert el seu paper «regenerador» al pactar amb PP i Vox en nombroses administracions (la Junta d’Andalusia i la Comunitat de Madrid, entre d’altres) i va lamentar que no volgués servir de partit «frontissa» per donar «estabilitat». Rivera, davant d’aquesta fractura, els va convidar a crear un nou partit. 

El líder de Ciutadans s’ha mostrat optimista amb aquesta possible tornada a la seva anterior vida. «Tinc professió, tinc feina i tindré feina fora de la política», va arribar a afirmar dimecres a Telemadrid. El president dels taronges no es veu liderant Ciutadans «a qualsevol preu», perquè això ho veu de «covards, de mediocres». En tot cas, i amb unes eleccions generals d’aquí a un mes, el líder taronja va demanar tot seguit els seus votants que es mobilitzin i vagin a votar Ciutadans per obtenir «les reformes que volen».