Torra defensa la desobediència civil com a resposta a la sentència del procés

Augura que la resolució del Suprem serà «un torpede a la convivència» i apel·la a reaccionar amb «la paraula i el vot»

El president acusa Ciutadans de calúmnies per preguntar-li si té vinculacions amb els CDR detinguts

torra-nadeu

torra-nadeu / Ferran Nadeu (Ferran Nadeu)

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El president, Quim Torra, ha elevat el to en la seva intervenció en la sessió de control al Parlament. Ho ha fet per respondre una pregunta del portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, sobre la seva presumpta vinculació amb els CDR detinguts per preparar presumptament accions violentes. Torra ha acusat Carrizosa de difamació: «Això és el Parlament i aquí no es calumnia la gent», ha etzibat.

Carrizosa ha lamentat que Torra no contestés a la seva pregunta i ha mantingut la tensió denunciant: «¿Voldrien fer-nos fora de Catalunya? No ho aconseguiran». També l’ha acusat de «banalitzar la violència». En la seva segona resposta, el president ha mantingut de nou un to vehement: «¡S’atreveixen a dir-me que banalitzo la violència després de veure com la senyora Roldán en aquest faristol treia una foto de l’atemptat de Vic, això sí que és banalitzar la violència!».

Desobediència, paraula i vot

El president ha defensat una vegada més el caràcter pacífic de l’independentisme i ha afegit que davant de la sentència del procés, «és possible que utilitzi la desobediència civil, que també és un dret, com el dret a la protesta, a la concentració, a la llibertat».

En una altra resposta, Torra ha anunciat les idees genèriques amb què el Govern afrontarà la sentència: «Fermesa, serenitat, responsabilitat, determinació i sense sortir del que ens ha fet forts, que és l’únic camí, que és el del vot i la paraula, aquesta és la fórmula amb què el Govern afrontarà aquests dies». Ha augurat que la resolució del Suprem serà «un torpede a la convivència».

Protesta periodística

Torra, igual com altres portaveus parlamentaris, ha condemnat els atacs patits per periodistes a Catalunya a l’hora de cobrir determinats actes o manifestacions al carrer. Minuts abans de la sessió parlamentària, els informadors han protagonitzat una seguda als passadissos del Parlament en protesta per aquests fets.

Llocs de treball en risc

Notícies relacionades

D’altra banda, Torra ha afirmat que el Govern està treballant en defensa dels gairebé 500 llocs de treball que es poden veure afectats per l’expedient de regulació d’ocupació de l’empresa Prysmian en les seves dues plantes de Montcada i Manlleu. «Hem ofert acompanyament especialment en els llocs de treball industrials a Osona i els dos Vallès. Compartim la defensa dels llocs de treball en l’àmbit industrial, estem complint el pacte nacional per la indústria», ha afirmat.

Els comuns han criticat la falta de política industrial i la decisió del PSOE de no derogar les reformes laborals. El PSC ha acusat el Govern de reaccionar tard davant d’aquesta crisi laboral.