Retirada per 10 anys la pàtria potestat a un condemnat per violència masclista

L'home va intentar matar la seva exparella de diverses punyalades davant dels seus dos fills quan aquesta se'ls emportava en compliment del règim de visites

zentauroepp48737159 madrid 21 06 2019   politica concentracion esta tarde frente190621201539

zentauroepp48737159 madrid 21 06 2019 politica concentracion esta tarde frente190621201539 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Tribunal Suprem ha retirat la pàtria potestat durant els 10 anys de condemna imposats a un home per intentar matar la seva exparella de diverses punyalades davant dels seus dos fills i a l’interior d’un cotxe, quan aquesta se’ls emportava en compliment del règim de visites.

L’alt tribunal confirma parcialment la condemna del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó per delictes d’amenaces i homicidi en grau de temptativa, amb l’agreujant de parentiu i raó de gènere, si bé afegeix la pena d’inhabilitació de la pàtria potestat durant el temps de la condemna. L’agressió va passar a Palència, el març del 2017, durant l’entrega dels menors en virtut del règim de visites.

Notícies relacionades

La sentència relata que el condemnat, al veure que la víctima no baixava del cotxe malgrat les seves trucades, «va començar a córrer» cap al vehicle, i ella, «davant del temor que li infonia la situació, va mirar de tancar les portes», però no ho va aconseguir, per la qual cosa ell va entrar i li va clavar «cinc punyalades» amb un ganivet per obrir ostres. L’atac va cessar gràcies a la intervenció d’un client d’un bar pròxim.

Segons el Suprem, «el condemnat per aquests fets no pot reclamar el dret a la pàtria potestat quan la seva intenció era deixar els nens sense la seva mare, sabent que això és i serà una de les experiències més traumàtiques que pot patir un ésser humà». I afegeix: «Però més, si és possible, quan aquesta mort no s’ha produït per conseqüències naturals, o per un accident, sinó per l’agressió mortal causada pel mateix pare dels menors».