Joana Ortega, nova secretària general de l'ACM

L'asociació destaca el «sentit simbòlic» del nomenament

ortega

ortega / fnadeu@gmail.com

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El comitè executiu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha nomenat aquest dilluns l’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega com a nova secretària general de l’entitat, i ha substituït l’exalcalde de la Seu d’Urgell (Lleida) i exdiputat Albert Batalla, ha informat l’ACM en un comunicat.

Ho ha fet en la primera reunió de la nova executiva després de l’elecció del nou president, l’alcalde de Deltebre (Tarragona), Lluís Soler, qui ha destacat que Ortega aporta a l’entitat «ascendència institucional i un coneixement de la realitat dels pobles i ciutats» amb l’experiència d’haver-se relacionat amb l’àmbit local com a vicepresidenta.

Ha destacat també el «sentit simbòlic» del nomenament d’Ortega –que va ser inhabilitada pel 9-N–, ha dit Soler sobre el nomenament de l’executiva, que també ha abordat els de les vicepresidències de l’entitat.

Notícies relacionades

En concret, els cinc nous vicepresidents són els alcaldes de Maçanet de Cabrenys (Girona), Mercè Bosch, com a responsable de l’àrea d’Atenció a les persones; el de la Ràpita (Tarragona), Josep Caparrós, de la de Dinamització Econòmica, i la d’Anglès (Girona), Àstrid Desset, de Projecció Exterior.

També han sigut nomenats vicepresidents l’alcalde de Molins de Rei (Barcelona), Xavier Paz, de Governança Local, i Riudoms (Tarragona), Sergi Pedret, de Territori i Sostenibilitat, en una reunió del comitè executiu que ha comptat amb la presència d’una trentena d’alcaldes.