CAMÍ DE LES URNES

Rosa Lluch, filla d'Ernest Lluch, encapçalarà la llista dels comuns al Senat

Asens assenyala que aposten per ella com a símbol del diàleg que volen encapçalar

rosa lluch hija de ernest lluch sera la cabeza de lista en senado de ecp / periodico

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Rosa Lluch encapçalarà la llista dels comuns al Senat. La fillad’Ernest Lluch, exministre del PSC assassinat per ETA, ja havia tancat la candidatura d’En Comú Podemen el Congrés a les eleccions del 28-A. Com el seu pare, ha fet bandera del diàleg contra el «diàleg de sords» actual.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ho ha anunciat aquest diumenge en un acte de precampanya en què a més de Lluch també han participat Jaume Asens, cap de la llista al Congrés, i Noelia Bail, líder de Podem Catalunya i que havia sigut la número u al Senat en les anteriors eleccions. Lluch ha agraït el «gest de generositat» de Bail de fer «un pas al costat». Professora universitària, Lluch ha defensat que havia de donar «un «pas endavant, implicar-se, en vista del diàleg de sords».

Notícies relacionades

Asens ha reivindicat que Lluch, com el seu pare, és una «persona de diàleg en contextos complicats. Per això hem pensant en ella en un context en què hi ha molta falta de reconeixement mutu. És necessària aquesta capacitat d’escolta». Tant Asens com Colau han carregat contra el flirteig entre Pedro Sánchez i Albert Rivera. «Ahir es va confirmar la nostra sospita, Rivera va aixecar el veto a Pedro Sánchez i va obrir la porta a un pacte amb el PSOE», ha afirmat el cap de llista dels comuns. «Que Sánchez ens aclareixi amb qui vol pactar», ha afirmat, reivindicant-se com el vot útil perquè el PSOE no pacti amb Ciutadans.

Colau ha interpel·lat els «votants prestats» de Pedro Sánchez i que se senten «defraudats quan veuen que el PSOE està mirant a la dreta, a Cs, i fins i tot al PP». «Nosaltres no fallarem», ha sentenciat. L’alcaldessa ha assenyalat que, en un context de tanta volatilitat del vot, cal posar en quarantena les enquestes com l’última del GESOP, que assenyala que Podem i confluències podrien perdre fins a 10 escons