L'exdiputada Mireia Vehí encapçalarà la llista de la CUP al Congrés

Botran i Reguant, també exparlamentaris, el seguiran a la papereta anticapitalista

vehi

vehi

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP es presenta al 10-N amb un trident d’exdiputats: Mireia Vehícom a cap de llista, Albert Botrande número dos i Eulàlia Reguantde número tres. Els anticapitalistes han acordat estirar perfils ja coneguts per al seu debut en unes eleccions generals i no arriscar amb independents davant dels curts terminis que s’han fixat per a la contesa electoral. 

A Tarragona, liderarà la postulació Mariona Quadrada; a Lleida, Francesc Gabarrell i a Girona, Non Casadevall. La militància ratificarà dissabte per via telemàtica les candidatures.

És la primera vegada que la CUP decideix córrer aquesta cursa electoral. Un fet inèdit per a les files anticapitalistes que sempre s’havien mostrat contràries a «legitimar» institucions com la Cambra baixa. Front Republicà, partit integrat a la CUP, va organitzar la seva coalició sota el nom de Front Republicà el 28-A després que el partit decidís fer cop de porta a la iniciativa. Però la repetició electoral ha reobert el debat i per fi els anticapitalistes han accedit. 

Notícies relacionades

Precisament va ser Vehí qui va comunicar la decisió davant dels mitjans de comunicació després de la reunió del consell polític extraordinari dissabte passat. «Fem un pas endavant per l’amnistia, l’autodeterminació i el reconeixement de tots els drets», va subratllar, i va destacar que van prendre aquesta decisió a causa del «moment d’excepcionalitat política» que viu el país, en el qual «cada vegada hi ha més presos polítics». 

En un comunicat, la CUP ha insistit que pretenen «impugnar el règim i dificultar la governabilitat de l’Estat». «L’aposta de la CUP-Per la Ruptura per a aquestes eleccions està centrada en articular una acció política que va més enllà de posar el focus en el dret a l’autodeterminació, l’amnistia per a les persones represaliades per l’Estat espanyol i la defensa dels drets civils, socials i polítics». Encara és difícil preveure l’impacte electoral que puguin tenir al 10-N; encara que Front Republicà es va quedar a les portes del Congrés va rebre uns 113.008 vots.

Temes:

Congrés CUP