El TSJC ajorna el judici als membres de la Mesa del Parlament

El tribunal argumenta incompatibilitats de les agendes dels advocats

GRA260. BARCELONA, 27/07/2016.- La presidenta del Parlamento catalán, Carme Forcadell (2d), ha señalado hoy en la sesión de control al Govern en Barcelona, que el pleno es soberano para alterar el orden del día y así ha declinado reunir la Mesa por esta cuestión, pese a las reiteradas peticiones de la oposición. EFE/Alenjandro García

GRA260. BARCELONA, 27/07/2016.- La presidenta del Parlamento catalán, Carme Forcadell (2d), ha señalado hoy en la sesión de control al Govern en Barcelona, que el pleno es soberano para alterar el orden del día y así ha declinado reunir la Mesa por esta cuestión, pese a las reiteradas peticiones de la oposición. EFE/Alenjandro García / ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ajornat i busca nova data per al judici a la Mesa del Parlament i a l’exdiputada de la CUP Mireia Boya per permetre la tramitació de les lleis del procés, que estava previst per al 19 d’octubre, per incompatibilitats de les agendes dels advocats.

Notícies relacionades

Els exmembres de la Mesa Lluis Maria Corominas (PdeCAT), Lluís Guinó (PDeCAT), Anna Simó (ERC), Ramon Barrufet (PDeCAT) i Joan Josep Nuet (EUiA), a més de l’exdiputada de la CUP Mireia Boya, seran jutjats per un delicte de desobediència. La fiscalia els sol·licita multa i inhabilitació, tot i que l’acusació popular, Vox, reclama penes de presó.

Peça separada

La causa contra els membres de la Taula –iniciada arran de diverses querelles de la Fiscalia– es jutjarà al TSJC, després que el Tribunal Suprem decidís separar-la del procés contra Forcadell i la resta de líders independentistes i remetre-la a l’alt tribunal català per a l’enjudiciament.