30 maig 2020

Anar al contingut

DENÚNCIA

Cs porta Torra a la fiscalia perquè investigui si té vincles amb els CDR detinguts

El partit taronja demana indagar si el president va encoratjar «accions violentes» per «promoure la forçada separació de Catalunya de la resta d'Espanya»

Júlia Regué

Cs porta Torra a la fiscalia perquè investigui si té vincles amb els CDR detinguts

Ciutadans (Cs) ha presentat aquest divendres una denúncia davant de la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president Quim Torra perquè investigui si té vincles amb els set arrestats dels CDR acusats de terrorisme i tinença d’explosius. En l’escrit, el partit acusa Torra d’«induir, justificar i promoure la forçada separació de Catalunya de la resta d’Espanya al marge del més mínim respecte a l’ordenament jurídic constitucional vigent, assumint vies de fet que inclourien actuacions violentes».

El membre de l’executiva nacional, Edmundo Bal, junt amb el president del grup parlamentari, Carlos Carrizosa, ha explicat que no especifiquen el delicte per no interferir en l’actuació de la fiscalia: «Es traslladen fets que entenem reveladors de culpabilitat, però no per no constrènyer la qualificació jurídica. Entenem que es tracta del recolzament, col·laboració i complicitat en actes subversius i violents, que poden ser constitutius presumptament d’actes de terrorisme o de preparació d’actes de terrorisme», ha postil·lat.

En la denúncia, afirma que Torra «servint-se de la seva posició política i institucional, i valent-se dels mitjans públics inherents a l’esmentada posició, ha justificat i encoratjat grups radicals, violents i totalitaris a realitzar accions que reporten situacions d’extrema gravetat». Al document, en el qual fonamenten les seves sospites amb notícies de premsa i tuits, apunten que el president i els membres dels CDR arrestats i empresonats acusats de terrorisme «comparteixen» una mateixa finalitat: «Assolir la independència de Catalunya de la resta d’Espanya per vies de fet que inclourien les de naturalesa violenta».