Casado s'envolta de veterans del PP per vendre experiència

Presumirà sobre la gestió del seu partit en una convenció d'economia a Còrdova

Pizarro, Margallo i Pastor assistiran a l'acte de dissabte, al qual no acudiran ni Montoro ni Guindos

undefined50165246 madrid 01 10 2019  pol tica   el presidente del partido popu191003113449

undefined50165246 madrid 01 10 2019 pol tica el presidente del partido popu191003113449 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Espanya continua funcionant amb els Pressupostos del PP del 2018. La debilitat parlamentària de Pedro Sánchez li va impedir al febrer aprovar-ne uns nous i aquells Comptes continuen en vigor. I es tornaran a prorrogar automàticament l’1 de gener perquè fins al març, amb un càlcul optimista, el Govern que sortirà de les urnes el 10 de novembre no haurà tingut temps d’elaborar i aprovar al Congrés uns nous Pressupostos.

Aquesta situació paradoxal la recorda Pablo Casado sempre que pot i ho tornarà a fer dissabte, a Còrdova, en una convenció econòmica en la qual vol remarcar l’experiència del seu partit i on no assistirà precisament el principal responsable d’aquests Comptes: Cristóbal Montoro. L’exministre d’Hisenda està molt distanciat de la direcció actual, que no va comptar amb ell per continuar com a diputat i que el va apartar de les llistes a les eleccions d’abril. Tampoc hi serà Luis de Guindos, el titular d’Economia del Govern de Mariano Rajoy, però sí que estarà entre el públic, segons fonts del seu entorn, Fátima Báñez, exministra de Treball.

La possible tornada de Báñez

Casado ha sentit aquests últims dies a dirigents parlar a favor i en contra de la repesca de Báñez, a qui va apartar del número u per Huelva a les llistes de les generals del 28-A per posar al seu lloc Juan José Cortés. L’extitular de Treball, que va ser la número dos de la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría a les primàries que va disputar a Casado, al final no va fitxar per la patronal CEOE i no té un càrrec conegut actualment. 

La convenció la inauguraran el president dels conservadors i el president de la Junta, Juanma Moreno, que va recolzar en la carrera interna a Sáenz de Santamaría i que aquestes setmanes ha fet saber que seria bo per al partit tornar a comptar amb Báñez per cosir les ferides internes al partit i aprofitar l’experiència de la política andalusa, amb llarga carrera en la vida del partit en aquesta comunitat. 

El principal objectiu de la convenció és mostrar el capital humà i el patrimoni del PP en matèria econòmica i de gestió, malgrat l’obstacle que el presumpte faedor del «miracle econòmic espanyol» de principis de segle, Rodrigo Rato, sigui a presó. L’acte s’organitzarà en quatre taules rodones que estaran moderades per l’exministra d’Agricultura Isabel García Tejerina; el secretari d’Economia del PP Daniel Lacalle; el portaveu adjunt al Congrés Mario Garcés i l’extitular de Sanitat i ara eurodiputada Dolors Montserrat.

Notícies relacionades

A la primera, que abordarà «Buenas políticas para las oportunidades, el crecimiento y el bienestar» participaran les exministres Ana Pastor (Foment), Elvira Rodríguez (Medi Ambient), José Manuel García-Margallo (Exteriors) i l’exsecretari d’Estat de Pressupostos Alberto Nadal.

A la taula que dirigirà Lacalle s’asseuran Miguel Arias Cañete, extitular d’Agricultura i actual comissari europeu d’Acció pel Clima i Energia, i Manuel Pizarro, expresident d’Endesa i ex-número dos de Rajoy a les eleccions del 2008. La tercera taula es dedicarà al diàleg social i a l’Estat del benestar i hi participaran representants de CCOO, UGT i la CEOE. A l’última hi haurà consellers d’Economia i Hisenda de les comunitats autònomes governades pel PP.