Torrent assegura que la sentència del procés posarà «davant del mirall» tots els partits

El president del Parlament veu «estrambòtiques» les filtracions de la investigació als CDR detinguts

zentauroepp48884737 roger torrent190704093402

zentauroepp48884737 roger torrent190704093402 / Marta Sierra

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del ParlamentRoger Torrent, ha assegurat aquest dilluns que la sentència del judici del procés posarà tots els partits «davant del mirall», i ha considerat que s’equivoquen aquelles formacions que consideren que la resolució no els interpel·la. En declaracions a TV-3 recollides per Europa Press, ha afirmat que la resposta institucional a la sentència ha d’anar en la direcció d’«enfortir institucions i majories».

Per al president del Parlament, a Catalunya hi ha tres majories: un 48% que és independentista, un 60% que és sobiranista i un 80% que està contra la repressió de drets, i ha dit que la resposta «no ha d’apel·lar al 48%, tampoc només al 60%, sinó que ha d’apel·lar al 80%». Torrent ha insistit en la seva proposta d’un govern de concentració com a millor forma d’enfortir les institucions com la «millor opció».

Preguntat per una eventual desobediència institucional, ha dit que la solució a la situació catalana serà multilateral, i ha considerat que «si en el marc d’aquesta voluntat d’arribar a un escenari de diàleg, s’han de produir accions que no comptin amb el consentiment del Govern, passaran», exemplificant-ho en l’1-O.

Arrest dels CDR

Respecte a l’operació policial que va acabar amb l’arrest de set CDR, ha dit que «en massa ocasions operacions del’Audiència Nacional han quedat en no-res», i ha considerat que s’ha vulnerat la presumpció d’innocència dels arrestats.

Notícies relacionades

Ha dubtat que una compareixença del president Quim Torra Quim Torra «per unes filtracions del tot estrambòtiques, que no tenen de moment gaire sentit» sigui la millor manera de prestigiar les institucions.

Preguntat per l’últim ple al Parlament, ha dit que aplica el reglament a tots els grups per igual, i ha remarcat que en els últims mesos ha faltat «empatia, una mica posar-se a la pell de l’altre» per part dels diputats.