Cs evita fer autocrítica per la bronca desencadenada en el Parlament

Roldán afirma que «hi ha milions de catalans que tenen por» i que Sánchez «mira cap a un altre costat»

«Estem molt orgullosos que se'ns expulsi per defensar la democràcia contra el terrorisme», diu

lorena-roldn

lorena-roldn

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sense un bri d’autocrítica, la líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, va atribuir als partits independentistes la responsabilitat dela bronca monumental que es va viure aquest dijous al Parlament a compte de l’empresonament preventiu de set membres delsComitès de Defensa de la República (CDR). Roldán va afirmar que l’actitud de JxCat i ERC va ser «una de les pitjors infàmies i vergonyes des del cop d’Estat» l’octubre del 2017 perquè «van aplaudir i van aclamar presumptes terroristes». «Estem molt orgullosos que se’ns expulsi per defensar la democràcia contra el terrorisme», va reivindicar en una roda de premsa, i va afirmar que no «ens fan fora de Catalunya perquè no poden».

La dirigent taronja va punxar en el fet que el president Quim Torra i els diputats independentistes «blanquegen el terrorisme», i que «tracten com a herois persones condemnades per terrorisme» quan «es fotografien amb Otegi». 

«Hi ha milions de catalans que senten por quan es deté persones que confessen que tenen material per fer explosius», va afirmar Roldán i va insistir que «ningú fa absolutament res» i que «[Pedro] Sánchez mira cap a un altre costat». En aquest sentit, i com ja ha demanat el partit en els últims dies, va tornar a posar sobre la taula la «necessitat» de tornar a aplicar l’article 155 a Catalunya, i a escudar-se en les propostes de resolució aprovades a la Cambra catalana que demanen la retirada de la Guàrdia Civil, que aposten per la «desobediència civil i institucional» i que advoquen per l’«amnistia» a aquells que poguessin resultar condemnats pel Tribunal Suprem.

La impugnació del Govern

Notícies relacionades

Sobre la impugnació del Govern a les resolucions aprovades, va afirmar: «No sé què és el que ha d’analitzar el senyor Sánchez quan hi ha resolucions que van en contra del Tribunal Constitucional. [...] No sé quins dubtes té en aquest sentit. Intenta fugir d’estudi i intentar de nou blanquejar tots els abusos del separatisme a Catalunya quan hi ha resolucions encaminades a repetir el cop. Fa mesos que Torra amenaça que ho tornaran a fer».

Així mateix, va mostrar el seu recolzament a la Guàrdia Civil i va carregar contra l’«assetjament» que, segons el seu parer, pateix el cos policial quan fa operatius a Catalunya i quan se’ls llancen consignes que «recorden a l’antiga ETA». «Fins i tot el ministre Marlaska els ha esbroncat», va afirmar.