declaracions amb polèmica

Xavi: «No visc en un país democràtic, però el sistema de Qatar funciona millor que l'espanyol»

L'exfutbolista afirma en una entrevista amb el diari 'Ara' que «Espanya no funciona de la millor manera»

aguasch36547021 qatari al sadd club s xavi hernandez  r  celebrates scoring 181123120528

aguasch36547021 qatari al sadd club s xavi hernandez r celebrates scoring 181123120528

1
Es llegeix en minuts

L’exfutbolista Xavi Hernández, ara entrenador de l’Al-Sadd qatarià, ha parlat en una entrevista al diari ‘Ara’ sobre la situació política a Espanya. L’excapità del Barça, preguntat per si votarà en les pròximes eleccions del 10-N, ha afirmat: «És clar que sí. No visc en un país democràtic, però crec que el sistema d’aquí [Qatar] funciona millor que el d’allà [Espanya]. Hauré de votar, és clar. Vull el millor per al meu futur i el dels meus fills. I lamentablement veig que Espanya no funciona de la millor manera». Una resposta que ha generat una certa polèmica i que ha sigut retreta per personatges com el dirigent de Ciutadans a València, Toni Cantó. 

Notícies relacionades

En l’entrevista Xavi reconeix que a Qatar, on es disputarà el Mundial de futbol el 2022, els drets humans no estan garantits, però que al país «hi ha molts avantatges». I enumera: «La tranquil·litat, la seguretat...». «A Qatar la gent és feliç. Aquí estic molt bé. M’agrada el país i la meva família està bé», diu.

Referent a Catalunya, Xavi recorda que ell «s’ha mullat a favor del dret a decidir». «En un estat democràtic com se suposa que és Espanya, la gent té dret a decidir. ¿Per què no deixen fer-ho? I no dic si soc independentista o no. El que dic és que és una injustícia que hi hagi presos polítics», exposa. També parla sobre la sentència del procés: «Espero el pitjor. Pel que m’expliquen amics que tinc en la política, a ERC, espero una sentència forta».