EL DILEMA CATALÀ

Torra rep el requeriment judicial per retirar la pancarta de recolzament als presos

El president té fins dimecres per complir l'ordre del TSJC

zentauroepp48356824 barcelona 27 05 2019 la pancarta en favor de los presos poli190920133524

zentauroepp48356824 barcelona 27 05 2019 la pancarta en favor de los presos poli190920133524 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebut aquest dilluns el requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè retiri abans de 48 hores la pancarta de recolzament als presos independentistes del balcó del Palau de la Generalitat. El termini expirarà dimecres, dia en què el cap del Govern afrontarà el debat de política general al Parlament.

Notícies relacionades

A les 18.10 hores, el lletrat de la Secció Quarta de la Sala Contenciosa del TSJC ha requerit personalment a Torra perquè faci efectiva la resolució, que acorda que ha de retirar la pancarta pel seu lema (la petició de posada en llibertat dels «presos polítics i exiliats») i el símbol que l’acompanya (el llaç groc). Amb la notificació de la interlocutòria del TSJC, s’inicia el termini de 48 hores que el TSJC ha donat a Torra per retirar la pancarta, com a mesura cautelar.

Torra ja havia manifestat en els últims dies que no vol retirar la pancarta, una posició que ha reiterat aquest dilluns a través de Twitter. «Quan es tracta de drets civils, socials i polítics, no ens podem fer enrere i no podem cedir a la involució que promou l’Estat. El meu compromís amb la llibertat d’expressió és total», ha escrit el president al costat d’una foto firmant la notificació judicial.