ELECCIONS 10-N

L'empresari amic de Puigdemont torna a Waterloo després de perdre l'aforament

Amb la dissolució de les Corts, Josep Maria Matamala ha perdut la immunitat que tenia com a senador

zentauroepp48143464 el senador electe jami matamala abra ant la seva fam lia des190514112858

zentauroepp48143464 el senador electe jami matamala abra ant la seva fam lia des190514112858 / Marina Lopez

1
Es llegeix en minuts
Efe

L'empresari Josep Maria 'Jami' Matamala, amic personal de l'expresident Carles Puigdemont, ha abandonat Espanya rumb a Waterloo (Bèlgica) després de perdre l'aforament com a senador a causa de la dissolució de les Corts.

Així ho va anunciar ahir a la nit la seva filla Neus a través de Twitter: «Demà (per aquest dilluns) es dissol el Parlament i Jami, el meu pare, perd la immunitat. És per això que ahir va agafar el cotxe i va marxar cap a Waterloo... ja sabeu per què. Nosaltres el que volem és que torni aviat».

També des de Twitter li ha enviat un missatge d'ànim el president, Quim Torra: «Neus! Una forta abraçada i tot el meu recolzament. Tornarem a portar el Jami a casa».

Notícies relacionades

Matamala, home de la màxima confiança de Puigdemont, va tornar a Espanya el maig passat, 18 mesos després de marxar a Waterloo, després de ser escollit senador de JxCat per Girona a les eleccions generals del 26 d'abril. Va presentar les seves credencials malgrat estar pendent de ser citat per encobriment de rebel·lió, perquè ell era una de les quatre persones que acompanyaven l'expresident quan va ser detingut a Alemanya el març del 2018.

Fonts de JxCat han explicat que Matamala està «a disposició» del seu espai polític per tornar a presentar-se com a senador per Girona en les eleccions del 10 de novembre.