anunci de lorena roldán

Ciutadans dona cop de porta a l'oferta d'Álvarez de Toledo

«Sumar sí, però amb la fórmula d'Andalusia, no amb la fórmula Gürtel», afirmen els taronges

zentauroepp50016484 albert rivera190923133626

zentauroepp50016484 albert rivera190923133626 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Ciutadans ha donat un cop de porta a l’oferta de la portaveu del PP en el Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, de renunciar a liderar la llista a Barcelona en favor d’Inés Arrimadas si tirés endavant la marca Espanya Suma: «Sumar sí, però amb la fórmula d’Andalusia, no amb la fórmula Gürtel». D’aquesta manera, la portaveu de Cs, Lorena Roldán, ha insistit que el partit taronja rebutja la proposta del PP de presentar-se a les eleccions del 10 de novembre en coalició perquè, ha justificat, el que volen «és sumar diputats, no imputats, i la corrupció resta».

I per això de cap manera contemplen, ha remarcat, «diluir» el projecte de Cs en una coalició amb el PP, a més que estan convençuts que «la millor oportunitat per guanyar Sánchez és que els espanyols puguin escollir entre diversos projectes».

Notícies relacionades

«No li farem el joc a Sánchez, que estaria encantat que tots fóssim al mateix sac. No li donarem aquesta alegria», ha dit la portaveu, que ha repetit que si el 10-N sumen un escó més amb els constitucionalistes, cridaran el PP i hi haurà govern en un mes. Ha tornat a assegurar que el PP és el seu soci «preferent», però el que no ha deixat clar és si la direcció de Ciutadans tornarà a votar abans de les eleccions un altre «veto» al PSOE, després de l’últim moviment de Cs de plantejar una abstenció amb condicions per intentar salvar ‘in extremis’ la legislatura.

«La posició de Cs sobre els pactes està clara, ja ens hem compromès a allargar la mà al PP. Sánchez ha esborrat el PSOE del constitucionalisme», ha afirmat Roldán.